Retail - Nederland

Nettorama Nieuwegein

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Gasloos

Efficiënt totaalsysteem zorgt voor kostenbesparing

Geluidswerende omkasting zorgt voor ruimtebesparing

De klantvraag

Het verbouwingsproject van de Nieuwegeinse Nettorama bood onze ingenieurs en werkvoorbereiders eersteklas technische en logistieke uitdagingen. De supermarkt werd op de bestaande locatie nieuw opgebouwd, en dat betekende nogal wat.

Zo is het filiaal één van de grootste Nettorama’s van Nederland, wat natuurlijk zijn weerslag heeft op de gevraagde koel- en vriescapaciteit. Maar liefst 14 meter aan combi-diepvrieskasten en 21 meter aan hoge vries- en koelmeubels sieren de winkelvloer en al die meubels vragen om hun eigen, graadnauwkeurige objecttemperatuur. Onze Koning Koude-technici noemden het inregelen van het systeem speels “een mooi klusje”.

Onze oplossing

De winkelvloer moest compleet vervangen worden. Dat betekende dat we bij Koning Koudetechniek ons werk in verschillende fases moesten uitvoeren. Uiteindelijk is alles natuurlijk prima gelukt; laat dat maar aan onze planners en installatie-technici over.
Bij Koning Koudetechniek zoeken we bij elk project naar het maximale voordeel voor onze klanten.

Koning Koudetechniek reduceert gasrekening tot nul

De Nettorama in Nieuwegein werd op de bestaande locatie letterlijk vanaf de vloer compleet nieuw opgebouwd. De winkel, een van de grootste Nettorama-filialen van Nederland, kreeg een nieuwe inrichting met uitgebreide koel- en vriescapaciteit. Op dinsdag 25 oktober ging de winkel weer open voor het publiek.

Met Koning Koudetechniek verzorgden we de geheel vernieuwde koeltechniek in de supermarkt, waarbij we tegelijkertijd de winkelverwarming in ons systeem meenamen.

Geluidswerende omkasting zorgt voor ruimtebesparing

Basis van dat systeem is de koel- en vriesinstallatie die we in het magazijn opbouwden. Die installatie, die draait op het natuurlijke koudemiddel CO2, gaven we een geluidswerende omkasting om vierkante meters magazijnruimte te besparen.

Naast koelmotor voor alle nieuwe koel- en vriesmeubels op de winkelvloer, is de koelinstallatie de duurzame aanjager van de winkelverwarming. Hoe dat kan? We gebruiken de restwarmte slim die tijdens het koelproces wordt gegenereerd. Dat werkt dankzij onze ingenieurs zo efficiënt dat er vaak geen gas meer nodig is. En nul op de gasrekening, wie wil dat tegenwoordig niet?

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!