Retail - Nederland

Nettorama Oisterwijk

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Hergebruik van koelmeubilair, goed voor het milieu én voor de portemonnee

Super efficiënt gebruik van restwarmte voor het verwarmen van de winkel

Duurzaam geïntegreerd koel- en klimaatsysteem

De klantvraag

Nadat een eerdere verhuispoging strandde op bestemmingsplannen was de Nettorama in de Brabantse plaats Oisterwijk toe aan een flinke metamorfose. Vanuit Koning Koudetechniek tekenden we voor de koeltechnische invulling van die verbouwing, waarbij we met succes gereviseerde koelmeubels inzetten.

Onze oplossing

Als basis van het door ons geleverde koelsysteem plaatsten we een nieuwe, CO2-gestuurde koel- en vriesinstallatie. Die stuurt centraal alle koelmeubels, vrieskasten en diepvrieseilanden aan. Een deel van die meubels kwam nieuw van onze eigen Koning Koudelijn. En een deel kwam, zoals gezegd, uit het ruime revisie-assortiment dat we met Koning Koudetechniek inmiddels hebben opgebouwd. Die meubels zijn door onze technische koelspecialisten compleet nagekeken en op cruciale onderdelen vernieuwd, zodat ze een zorgeloos tweede leven in kunnen.

Speciale revisie afdeling

Bij Koning Koudetechniek hebben we een speciale afdeling ingericht die zich bezighoudt met de volledige revisie van koel- en vriesmeubels en -installaties. Die worden niet alleen technisch weer in optimale bedrijfsconditie gebracht. Dankzij onze eigen spuitcabine en werkplaats zijn ze ook optisch nauwelijks van nieuw te onderscheiden.

Lage-Energieprijzen-Supermarkt’ dankzij koelsysteem met warmteterugwinning

Bij de verbouwing vernieuwden we tegelijkertijd alle koelleidingen. Bovendien namen we de winkelverwarming mee in ons systeem. Die wordt, ook al duurzaam, gevoed door de opgewekte warmte in de koelinstallatie her te gebruiken.

Na een verbouwing van iets meer dan twee weken ging de vernieuwde Nettorama op dinsdag 28 juni weer open voor het Oisterwijkse publiek. Wat ons bij Koning Koudetechniek betreft is deze ‘Compleetste Lage-Prijzen-Supermarkt’ voortaan ook de ‘Groenste Lage-Energieprijzen-Supermarkt’’ van Oisterwijk.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!