Retail - Nederland

Plus Burghardt Nijmegen

De uitdaging kort samengevat

Van Coop naar Plus in één week

Hergebruik bestaande koel- en vriesinventaris

Slimme regeltechniek voor aangepaste koelvraag

Flitsverbouwing dankzij bewezen koel- en klimaattechniek

De klantvraag

Plus Supermarkten en Coop zijn begin 2022 gefuseerd. Sindsdien worden alle ongeveer 300 Coop-filialen gefaseerd omgebouwd tot Plus-supermarkt. Als vaste en betrouwbare partner van Plus op het gebeid van koel- en klimaattechniek zijn we met Koning Koudetechniek nauw bij de ombouwoperatie betrokken.

Ook in Nijmegen mochten we onze deskundigheid laten spreken, waar de buurtsupermarkt aan de Burghardt van den Berghstraat van Coop-oranje overging naar Plus-groen. Het voelde voor ons een beetje als thuiskomen, want Coop Burghardt gaven we in 2019 nog een compleet nieuwe koel- en klimaattechnische inrichting.

Onze oplossing

Wat goed is moet je vooral goed laten, vinden we bij Koning Koudetechniek. Dat gold in dit geval zeker voor de Coop aan de Burghardt van den Berghstraat in Nijmegen. Exact vier jaar geleden installeerden we bij deze buurtsupermarkt een centraal koel- en klimaatsysteem met warmteterugwinning. Dat systeem is op de eerste plaats het hart voor alle nieuwe koelmeubels, vrieskisten en vrieskasten waarmee we de winkel destijds opfleurden. Tegelijkertijd fungeert het systeem als duurzame voeding van de winkelverwarming, doordat we de opgewekte koelwarmte slim en efficiënt hergebruiken.

Vernieuwde winkel vraagt om slim schakelwerk

Bij die ombouw van Coop Burghardt naar Plus Burghardt hoefden we aan de basis van onze koel- en klimaattechniek dus niks te veranderen. Wel kreeg de supermarkt tegen het centrum van Nijmegen een nieuwe winkelrouting, wat betekende dat we de koel- en vriesmeubels moesten herplaatsen. En daardoor moest ook het leidingwerk worden aangepast. Verder keken we de schakelkast, die voor alle verschillende meubels de exact juiste koel- of vriesinstellingen regelt, na en gaven deze een nieuwe inregeling.

Flitsverbouwing dankzij bewezen koel- en klimaattechniek

Na een verbouwing die slechts één weekje in beslag nam ging Plus Burghardt op woensdag 15 maart open voor het Nijmeegse winkelpubliek. “Met alle vertrouwde gezichten heten we iedereen weer welkom in onze winkel”, kopte de buurtsuper voor die opening. En met de vertrouwde betrouwbare koeltechniek, voegen we daar vanuit Koning Koudetechniek met plezier aan toe.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!