Plus Delft

is flink uitgebreid! We voorzagen de winkel van duurzame koeling en verwarming.

  • Klantnaam Plus Delft
  • Datum Week 06 2020
  • Type installatie Co2 met WTW
  • BVO 2083 m²
  • VVO 1302 m²
  • Branche retail

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden we bij Koning Koudetechniek belangrijk. In deze corona-tijd betekent dat dat wij en onze werknemers de richtlijnen en maatregelen die ons door de overheid worden aangereikt zo nauwgezet mogelijk volgen. Maar we passen die visie al veel langer toe. Zo richten we de koel- en vriesinstallaties die wij bij Koning Koudetechniek voor supermarkten ontwikkelen zo verantwoord mogelijk in, waarbij we standaard gebruik maken van natuurlijke koudemiddelen. Ook voorzien we onze installaties steeds vaker van warmtewisselaars, zodat we de warmte die vrijkomt bij de koeling kunnen inzetten om de winkel te verwarmen. Daarnaast rusten we de koel- en vriesmeubels die we leveren zo efficiënt mogelijk uit, onder meer door het toepassen van glasdeuren en led-verlichting. Op die manier wordt niet alleen het milieu zo min mogelijk belast, het is vanzelfsprekend ook gunstig voor de energierekening van de supermarktondernemer.

Geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem van Koning Koudetechniek voor Plus Delft

Onlangs waren monteurs van Koning Koudetechniek actief in Delft. Eigenaar Martin Panis breidde zijn Plus-supermarkt aan de Van Foreestweg met 500m2 uit, van 900 naar 1.300 m2. Die uitbreiding gebruikte hij bovendien om zijn winkel compleet te verbouwen en in te richten volgens de nieuwe 2.0 formule van Plus. Vanuit Koning Koudetechniek mochten we een mooie bijdrage leveren aan die verbouwing. We startten met de montage van de leidingen in het nieuwbouwdeel. Daarna, direct na de winkelsluiting op 29 februari, konden we vol aan de slag gaan. Als eerste demonteerden we de gehele inventaris en voerden die af. In het nieuwe gedeelte plaatsten we een compleet nieuwe CO2 koel- en vriesinstallatie, die we vanuit Koning Koudetechniek hadden voorzien van een dubbele warmtewisselaar. We plaatsten een gascooler op het platte dak en monteerden ook het leidingwerk in het bestaande gedeelte. Daarmee was de basis gelegd voor het geïntegreerde koel- en verwarmingssysteem dat we met Koning Koudetechniek voor de Delftse Plus hadden ontwikkeld. Met de vrijkomende warmte uit het koelsysteem wordt de gehele winkel verwarmd. Daartoe legden we in de gehele winkel vloerverwarming en een luchtgordijn bij de ingang. De nieuwe koel- en vriescellen die we in het magazijn plaatsten zorgen voor voldoende opslagcapaciteit. Tot slot richtten we de winkel in met compleet nieuwe koel- en vriesmeubelen aangepast aan de Plus 2.0 formule. Op 1 april is de geheel vernieuwde Plus in Delft opengegaan voor publiek. Vanwege de gevolgen van het coronavirus werd die opening bescheiden gevierd. Maar dat maakt ons bij Koning Koudetechniek niet minder trots op het resultaat van onze maatschappelijk verantwoorde inspanningen.

 

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×