Retail - Nederland

Plus Gendt

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW

Gasloze winkelverwarming dankzij slim hergebruik van restwarmte

Compleet nieuwe inrichting

Duurzame en zorgeloze toekomst

De klantvraag

Vanuit onze expertise zijn we nauw bij de ombouw-operatie betrokken. Nadat we eerder al de filialen in Boekel, Geldermalsen en Made een complete gedaantewisseling gaven, was het nu de beurt aan de supermarkt in Gendt. De winkel werd compleet nieuw ingericht, met koelmeubels in de Plus-styling.

Onze oplossing

De winkel werd omgebouwd van Coop naar Plus, waarbij de complete inrichting en koeltechnische installatie vervangen en flink gemoderniseerd werd. Vanuit Koning Koudetechniek gaven we deze verbouwing zowel technisch als optisch mee vorm.  Bij Koning Koudetechniek zorgden we ook voor nieuwe koel- en vriescellen in het opslagmagazijn, diepvrieskasten en stekkerklare meubelen.

Op deze stekkerklare meubels na worden alle koel- en vriesmeubelen en de opslagcellen centraal en graadnauwkeurig aangestuurd door de nieuwe CO2 koel- en vriesinstallatie die we achter de schermen opbouwden. Met die installatie haalden we een slimme truc uit. De warmte die gegenereerd wordt tijdens het koelproces zetten we om voor gebruik in het winkelverwarmingssysteem. Dat levert Plus een dikke plus op; de vernieuwde winkel wordt energiebesparend en compleet gasloos verwarmd.

Gasloze winkelverwarming dankzij slim hergebruik van restwarmte

Hart van het koelsysteem is de nieuwe koelinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2. Die bouwden we in huis op om hem vervolgens in het magazijn te plaatsen, waar ook onze nieuwe koel- en vries opslagcellen kwamen. Winkelbezoekers zal vooral de nieuwe koelmeubels en vrieskasten in de winkel opvallen, die door onze installatie nauwgezet op exact de juiste temperatuur worden gehouden.

Niet te zien, maar voor de eigenaren van de winkel wél zo prettig, is dat ook de temperatuur in de winkel zelf door onze installatie nauwkeurig op waarde wordt gehouden. Via een warmtewisselaar zetten we de opgewekte koelwarmte slim om voor gebruik in het winkelverwarmingssysteem. Dat spaart zowel het milieu als de gasrekening.

Gegarandeerd een duurzame en zorgeloze toekomst

Op woensdag 13 juli ging de geheel vernieuwde Plus aan de Dorpsstraat in Gendt opnieuw openen voor de klanten. “Eindelijk kunnen we jullie welkom heten in onze gloednieuwe Plus!”, stond op social media te lezen. Niet alleen gloednieuw, vinden we bij Koning Koudetechniek, maar ook nog eens helemaal klaar voor een gezonde toekomst.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!