Retail - Nederland

Plus Hollandscheveld

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Gasloos

Koel- en klimaatsysteem afgestemd op een zorgeloze en duurzame toekomst

De klantvraag

Met Koning Koudetechniek zijn we één van de vaste bouwpartners van Plus Supermarkten. Vanuit dat partnerschap zijn we nauw betrokken bij de grootschalige ombouwoperatie die Plus uitvoert sinds de fusie met Coop. Binnen drie jaar worden alle 300 Coop-filialen omgebouwd naar de Plus formule. De volgende winkel die we met Koning Koudetechniek in dat logistieke en koeltechnische proces een metamorfose mochten geven was de Coop in het Drentse Hollandscheveld.

Onze oplossing

In amper twee weken tijd voorzagen we de supermarkt in Cappendijck van een compleet nieuwe koel- en klimaattechniek. Centraal hierin staat de nieuwe koel- en vriesinstallatie die we in de machinekamer plaatsten. Die installatie stuurt nauwgezet en volledig gecontroleerd alle nieuwe koelmeubels aan, net als de diepvrieskasten, diepvrieseilanden en koel- en vriescellen die door ons werden geleverd en geïnstalleerd.

Van oranje naar groen

Het voormalige Coop-filiaal ging bij de ombouw niet alleen vanwege de Plus-kleuren van oranje naar groen. Onze koel- en vriesinstallatie werkt op het natuurlijke koudemiddel CO2. Plus: we voorzagen de installatie van een warmtewisselaar. Daarmee vangen we de restwarmte op voor hergebruik in de verwarmingsinstallatie. Dat werkt zo betrouwbaar, verfijnd en efficiënt dat de nieuwe Plus van het gasnet afgekoppeld kan worden. En dat is, behalve goed nieuws voor het milieu, natuurlijk buitengewoon welkom in deze tijden.

Gegarandeerd een duurzame en zorgeloze toekomst

Op woensdag 21 september werd op Het Hoekje 54 Plus Cappendijck feestelijk geopend. “Een schitterende, moderne en zeer ruime Plus, waar de versafdelingen volop in de schijnwerpers staan”, stond op de sociale media te lezen. En waar een duurzame en zorgeloze toekomst gegarandeerd is, durven we daar vanuit Koning Koudetechniek nog wel aan toe te voegen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!