Retail - Nederland

Plus Hoogeveen De Weide

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Duurzaam en gasloos

Efficiënt totaalsysteem zorgt voor kostenbesparing

Winkelverwarming volledig gevoed met gerecyclede restwarmte

De klantvraag

Plus Supermarkten is na de fusie met Coop volop bezig met een grootschalige ombouwoperatie. Binnen 3 jaar tijd moeten 300 Coop-filialen in een groene Plus-jas worden gehesen. Bij Koning Koudetechniek ondersteunen we Plus tijdens dit complexe, technische en logistieke proces, waarbij elke supermarkt z’n eigen vragen en eisen heeft.

Onze oplossing

Vanaf 22 oktober ging de Coop in winkelcentrum De Weide compleet op de schop. Met Koning Koudetechniek gaven we de winkel een nieuwe, centrale koel- en vriesinstallatie inclusief warmteterugwinning. Tegelijkertijd vergrootten we de gekoelde opslagcapaciteit, door een nieuwe vriescel op te bouwen en de bestaande cellen te reviseren.

Het winkelcomfort wordt, naast de deels nieuwe en gereviseerde koel- en vriesmeubels verhoogd met een nieuw en stijlvol diepvries-kopeiland van Koning Koudetechniek. Ook de luchtverwarming in de winkel verhoogt het comfort. Op een duurzame manier bovendien. De verwarming wordt namelijk voor honderd procent gevoed met restwarmte uit de koelinstallatie.

Koning Koudetechniek voedt winkelverwarming volledig met gerecyclede restwarmte

Bij de Plus in het Hoogeveense winkelcentrum De Weide lag de nadruk op een nieuwe, moderne en efficiënte koel- en vriesinstallatie. Om plaats voor die centrale koelmotor te maken, moesten we nog wel even een hoogstandje leveren. Vanwege het volume kon de bestaande koelinstallatie het pand namelijk alleen via het dak verlaten. Een lichtstraat bood letterlijk de uitkomst, waarna we onze installatie, inclusief nieuwe schakelkast konden plaatsen.

Dankzij een warmtewisselaar fungeert de installatie bovendien als duurzame bron van de winkelverwarming. We hergebruiken namelijk slim de gegenereerde warmte tijdens het koelproces, waardoor de gasrekening naar nul gaat. Als dat niet groen is!

Met dezelfde gezichten in een nieuw jasje

Op woensdag 9 november opende de nieuwe, groene Plus De Weide feestelijk de deuren.
“We staan weer voor u klaar. Met dezelfde gezichten in een nieuw jasje”, liet het winkelteam op de sociale media weten. Bij Koning Koudetechniek vinden we het mooi dat we Plus De Weide dat jasje mochten aanmeten.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!