Retail - Nederland

Plus Korteland Hoornaar

De uitdaging kort samengevat

Ombouw van Coop naar Plus

Hergebruik bestaande winkelinventaris

Ultrakorte verbouwingstijd: één week

Inzet vrieseiland uit revisie-voorraad

De klantvraag

Voor supermarktondernemer Martin Korteland zijn winkelverbouwingen niet bepaald vreemd terrein. In 2019 bouwde hij zijn Emté in het Zuid-Hollandse Hoornaar nog om tot Coop. Vanuit Koning Koudetechniek droegen we daar toen aan bij door energiezuinige koel- en vriesmeubels te plaatsen, plus een centrale CO2 koel- en vriesinstallatie met warmteterugwinning. Die installatie koelt niet alleen alle koel- en vriesmeubels op de winkelvloer, maar zorgt ook nog eens voor milieu- en energievriendelijke winkelverwarming via restwarmte uit het koelproces.

Nu, twee jaar later, werd de supermarkt van Martin Korteland nog een stuk groener, ditmaal letterlijk. Als onderdeel van de grote landelijke ombouwcampagne ging zijn winkel van het Coop-oranje naar het appeltjesgroen van Plus. Omdat we hem in 2019 naar volle tevredenheid hebben geholpen vroeg hij ons ook nu om hem te begeleiden bij een efficiënte winkelombouw.

Onze oplossing

Vanuit de polonaise van carnaval stapten we met Koning Koudetechniek zo weer de ombouwpolonaise van Coop naar Plus in. Daarbij liepen we vlot door; de winkel van Martin Korteland sloot op 21 februari de deuren, om een week later, op 1 maart, alweer open te gaan.

Hergebruik van bestaande winkelinventaris

Omdat we de supermarkt in 2019 al opnieuw hadden ingericht kon een groot deel van het bestaande koel- en vriesmeubilair worden hergebruikt. Wel wisselden we een diepvrieseiland uit met een dubbel zo groot en luxer exemplaar uit onze uitgebreide revisie-voorraad, en vernieuwden we een koeling voor het vlees. Ook voegden we een koelmeubel toe waarin groente en fruit smakelijk gepresenteerd wordt.

Kleine aanpassingen zorgen voor groot genot

De bestaande CO2 koel- en vriesinstallatie kon natuurlijk ook gerust nog een tweede ronde mee. Vanuit Koning Koudetechniek deden we slechts wat kleine aanpassingen. Zo zorgden we voor een uitgekiende regeling, om graadnauwkeurig aan de extra koelvragen te voldoen. Tegelijkertijd pasten we de leidingbanen in de winkel aan voor het hergeplaatste koelmeubelair volgens de nieuwe winkelindeling.

Op woensdag 1 maart mocht Martin Korteland zijn supermarkt feestelijk heropenen als Plus. Of daarbij ook de polonaise is ingezet weten we bij Koning Koudetechniek niet. Wel vinden we het mooi dat we amper een week na carnaval alweer voor een nieuw feestje mochten zorgen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!