Retail - Nederland

Plus Noorden

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Optimaal en betrouwbaar koelsysteem

Gegenereerde koelwarmte terugwinnen voor hergebruik in de winkelverwarming

Gasloos

De klantvraag

De winkel van ondernemers William Hanoeman en Tim Brouwer werd omgebouwd tot de allereerste Plus Vandaag van Nederland. Volgens Plus: ‘Een complete supermarkt voor de boodschappen van vandaag en morgen, ontwikkeld voor Plus supermarkten met een kleinere omzet- of oppervlakteklasse met een wijk- of buurtfunctie.’ Probleem was echter dat Plus geen gemak formule à la Coop Vandaag in huis had. Dankzij de inspanningen van de ondernemers, gekoppeld aan de expertise van Koning Koudetechniek, is de formule er nu wel.

Onze oplossing

Vanuit Koning Koudetechniek speelden we met een op maat gesneden koel- en klimaatsysteem uitgekiend in op die pilot-formule. Basis van ons systeem is een compacte koel/vries installatie op het natuurlijke koudemiddel CO2, die door onze ingenieurs speciaal werd uitgetekend voor kleinere supermarkten of verswinkels. In Noorden kwam daar de uitdaging bij dat de gaskoeler inpandig geplaatst moest worden. Maar ook daar vonden onze koeltechnici een passende oplossing voor.

Hoewel compact, stuurt de koel/vries installatie centraal en hoog-efficiënt alle nieuwe koelmeubelen in de winkel aan, net als de diepvrieskasten die door ons werden geleverd én de koel- en vriescellen in het magazijn. Tegelijkertijd namen we met Koning Koudetechniek de winkelventilatie en verwarming mee in ons systeem. Die winkelverwarming werkt zelfs compleet gasloos, dankzij gebruik van de restwarmte uit het koelproces.

Winst op alle fronten

Op woensdag 28 september gingen ze feestelijk open voor hun klanten. In hun pilot-winkel combineren ze een compleet, kortlopend assortiment met versproducten voor ontbijt, lunch en tussendoor-maaltijden. Dat vergt natuurlijk een koelsysteem dat al die versproducten optimaal en betrouwbaar vers houdt én in capaciteit helemaal is afgestemd op de beperkte schaal van de winkel.

Bij Koning Koudetechniek hebben we zo’n hyperefficiënt, betrouwbaar en compact systeem al lang ontwikkeld. En dus konden we ondernemers William Hanoeman en Tim Brouwer precies die installatie bieden die bij hun ambities past. Sterker nog, doordat we de gegeneerde koelwarmte terugwinnen voor hergebruik in de winkelverwarming is hun pilot-Plus niet alleen kersvers, maar ook nog eens milieu- en energierekeningvriendelijk. En dat is natuurlijk winst op alle fronten, vinden we bij Koning Koudetechniek.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!