Retail - Nederland

Plus Peek Tilburg

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Klaar voor een duurzame toekomst

Koel- en verwarmingssysteem dat betrouwbaarheid koppelt aan efficiënt energieverbruik

Gasloos

De klantvraag

Met een geheel nieuwe inrichting heeft Plus Peek in Tilburg een ware metamorfose ondergaan. Vanuit Koning Koudetechniek waren we nauw bij de transitie naar de frisse Plus 2.0 formule betrokken. De supermarkt straalt met nieuwe koelmeubels, diepvrieskasten en vrieseilanden, veel winkelcomfort uit. In het oog springt ook de in zwart uitgevoerde diepvrieskast die we met Koning Koudetechniek op de vers-broodafdeling plaatsten.

Onze oplossing

Bij Koning Koudetechniek ontwikkelen we ons meer en meer tot totaalleverancier van koel- en klimaatsystemen voor onder andere supermarkten, verswinkels en industriële objecten. Crux in deze ontwikkeling is het toepassen van warmtewisseling op onze koelinstallaties. Zo’n installatie regelt centraal de koeling van alle vrieskasten en -kisten, koelmeubels en opslagcellen, een proces waarbij restwarmte ontstaat.

Vaak wordt die warmte doelloos afgevoerd naar de buitenlucht, wat natuurlijk pure energieverspilling is. Vandaar dat onze Koning Koude-ingenieurs een slim systeem hebben uitgedacht. Daarbij wordt de restwarmte opgevangen en ingezet voor de gebouw-verwarming. Vaak werkt dat zo efficiënt dat het hele pand op deze manier gasloos verwarmd kan worden.

Koning Koudetechniek geeft Plus duurzame, zorgeloze en gasloze toekomst in Tilburg

Alle winkelmeubels en opslagcellen worden centraal aangestuurd door onze koel- en vriesinstallatie op het natuurlijk koudemiddel CO2. Het was nog even passen en meten om deze op de juiste manier in de machinekamer te plaatsen, maar zo’n klus is onze installatie-technici wel toevertrouwd. We hadden vanuit Koning Koudetechniek ook de regie over het klimaatsysteem in de winkel. Via warmtewisseling wordt de hele winkel gasloos en duurzaam verwarmd uit restwarmte van de koelinstallatie.

Plus Peek is helemaal klaar voor een duurzame toekomst!

Op woensdag 14 september mocht de familie Peek trots de deuren openen van de geheel vernieuwde Plus. “De winkel is fantastisch! Je kent het niet meer terug!”, stond op de sociale media-kanalen te lezen. Bij Koning Koudetechniek vinden we het fantastisch dat we Plus Peek mochten helpen richting een duurzame toekomst.

Uitgelicht Klantverhaal

Plus Peek

“Ik wist: áls ik ga verbouwen, dan ga ik met de jongens van Koning in zee”

De deuren van zijn gloednieuwe Plus-winkel zijn sinds kort weer geopend. Onlangs onderging de winkel van Rene Peek namelijk een reuze metamorfose. Voor het koeltechnische deel klopte hij bij Koning Koudetechniek aan.

Lees het klantverhaal

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!