Retail - Nederland

Plus Ulvenhout

CO2 met WTW

Plus Ulvenhout

CO2 met WTW installatie

Op maat gemaakte nieuwe koel- en vriescellen

Mechanische winkel ventilatie en warmtepompinstallatie voor kantine en kantoor

Efficiënte en duurzame koeltechniek zorgt voor kostenbesparing

De klantvraag

Wie ons een beetje kent weet dat we bij Koning Koudetechniek niet voor één gat te vangen zijn. Onze installateurs, ingenieurs en werkvoorbereiders bewijzen keer op keer dat ze het juiste antwoord op zo’n beetje elke koeltechnische vraag hebben.

In Ulvenhout, net onder de rook van Breda, ging de afgelopen winter geopende Plus compleet op de schop voor een nieuwe inrichting en een nieuw koel- en klimaatsysteem. Daarbij lag de centrale vraag op de eerste verdieping. De machinekamer bevond zich op die etage van het pand, wat betekende dat we bij Koning Koudetechniek met onze nieuwe CO2 koel- en vriesinstallatie ook de hoogte in moesten. De route binnendoor was vanzelfsprekend te krap, dus werd voor ‘buitenom en bovenlangs’ gekozen. Nadat de aannemer het dak tijdelijk verwijderd had, konden we het hart van ons koelsysteem veilig en nauwkeurig het pand in takelen.

Onze oplossing

Als vaste bouwpartner van Plus waren we met Koning Koudetechniek nauw bij de operatie betrokken. We richtten de winkel in volgens de laatste standaarden van Plus, met nieuwe diepvrieskasten en diepvrieseilanden uit onze eigen Koning Koudelijn. In het magazijn, in de kelder, bouwden we, geheel op maat, nieuwe koel- en vriescellen op. Onze efficiënte koel- en vriesinstallatie, die we via het dak naar binnen takelden, koelt centraal en nauwgezet al die nieuwe meubels en cellen.

Duurzame motor van de winkelverwarming

Dankzij een warmtewisselaar kunnen we de restwarmte namelijk slim en enorm efficiënt gebruiken. Zo efficiënt zelfs, dat de winkel geen gasaansluiting meer nodig heeft. Met mechanische winkelventilatie en een warmtepompinstallatie voor de kantine en de kantoorruimtes maakten we de inbreng vanuit Koning Koudetechniek compleet.

Succes voor compleet en duurzaam vernieuwde Plus!

Op woensdag 26 oktober ging de compleet en duurzaam vernieuwde Plus weer open voor het Ulvenhoutse publiek. Het winkelpersoneel kan met een gerust hart naar de toekomst kijken. Na de verbouwing van amper drie weken is de supermarkt niet alleen ingericht volgens de allerlaatste standaarden. De koel- en klimaattechniek is dankzij Koning Koudetechniek dusdanig efficiënt en duurzaam ingericht dat de energiekosten zelfs met de huidige prijzen geen zorgen hoeven te baren.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!