Retail - Nederland

Plus Rossum

De uitdaging kort samengevat

Ombouw van Coop naar Plus

Efficiënte, centrale koelinstallatie op natuurlijk koudemiddel CO2

Deels nieuwe koelmeubels, deels aangepast naar CO2

Energiezuinige winkelverwarming dankzij koelwarmte

De klantvraag

“Coop Den Boer wordt Plus Den Boer en gaat verbouwen”, zetten eigenaren Patrick en Susanne van Herwaarden op de facebook-pagina van hun supermarkt. Achter die simpele mededeling zit natuurlijk een complex technisch en logistiek proces. Een proces dat we bij Koning Koudetechniek tot in de puntjes in onze vingers hebben.

De eigenaren van de dorpssupermarkt in het Gelderse Rossum, in de Bommelerwaard, gingen mee met de grote, landelijke ombouwoperatie, waarbij de meeste Coop-winkels omgaan naar de Plus-formule. Bij Koning Koudetechniek hebben we al tientallen supermarkten van Coop-oranje naar Plus-groen gebracht.

Patrick en Susanne van Herwaarden vonden ons met de vraag om hun winkel nieuw in te richten én om de koeltechniek weer volledig up-to-date te maken. Waarbij ze hoopten op een zo kort mogelijke winkelsluiting, zodat ze hun klanten slechts minimaal hoefden teleur te stellen.

Onze oplossing
Om met die laatste vraag te beginnen. Vanuit Koning Koudetechniek planden we ons werk zo gunstig mogelijk in, zodat we vooraf al een belangrijk deel konden doen. Dat maakte het voor onze monteurs niet per se makkelijker. Maar ze toonden zich weer eens meester in flexibiliteit en klantbetrokkenheid.

Ombouw complete koelinstallatie naar natuurlijk koudemiddel
Want de technische opgave was niet gering. De bestaande, centrale koelinstallatie draaide namelijk op een verouderd koudemiddel. Daarom vervingen we de hele installatie door een nieuw exemplaar, dat werkt op het natuurvriendelijke koudemiddel CO2. Dat betekende ook dat we een aantal koelmeubels en de diepvries- en koelcellen moesten ombouwen naar CO2-toepassing.

Daarnaast richtten we vanuit Koning Koudetechniek de winkel nieuw in met een gloednieuwe, dertiendeuren diepvrieskast. De bakkerij rustten we uit met een nieuwe vriescel. Bovendien voorzagen we de centrale koelmotor van warmtewisseling, zodat de warmte die bij het koelproces wordt gegeneerd, duurzaam en energie-efficiënt kan worden hergebruikt voor verwarming van de winkel.

In één week tijd van kleur verschieten
Op woensdag 21 juni, amper een week nadat ze de deuren sloten, mochten Patrick en Susanne van Herwaarden hun optisch én technisch gloednieuwe winkel, die voortaan als Plus Den Boer door het leven gaat, officieel openen. “Jullie zijn weer van harte welkom!”, lieten ze hun klanten enthousiast weten.

Mooi dat we dat enthousiasme mochten voeden, vinden we bij Koning Koudetechniek.

 

Prijsopgave Koel- en vriesmeubels

Neem contact met ons op voor een prijsopgave van nieuwe of gebruikte koel- en vries producten.