Retail - Nederland

Plus Ruinerwold

De uitdaging kort samengevat

Ombouw naar CO2

Slimme verbouwing; revisie bestaande inventaris

Hergebruik koelwarmte voor winkelverarming

Nieuw diepvrieseiland met kopmeubel

De klantvraag

Van C1000 naar Coop naar Plus. Maar liefst twee keer werd de supermarkt aan de Havelterweg in Ruinerwold verbouwd. In amper negen jaar tijd. Logisch dus dat de familie Koetsier, eigenaar van de Drentse dorpssuper, ons bij Koning Koudetechniek vroeg hoe die laatste ombouw, van Coop naar Plus, op een zo logisch- en makkelijk mogelijke manier ingevuld zou kunnen worden.

Onze oplossing

Na een grondige inspectie van de bestaande inventaris kwamen we tot de conclusie dat de bestaande koel- en vriesmeubels in de winkel gerust nog een tweede leven in konden gaan. Zeker omdat we bij Koning Koudetechniek gespecialiseerd zijn in de revisie van koelmeubels.

Tegelijkertijd wilden we de verbouwingstijd tot een minimum beperken. Elke minuut dat de supermarkt in Ruinerwold gesloten zou zijn, betekende immers inkomstenderving voor de familie Koetsier.

Bliksemrevisie bestaande koel- en vriesmeubels

Na de winkelsluiting demonteerden we in hoog tempo alle koel- en vriesmeubels, waarna we deze zo snel mogelijk naar onze Koning Koude-revisiewerkplaats in Bakel transporteerden. Daar werden ze grondig geïnspecteerd om ze technisch en optisch weer in topconditie te brengen. Tegelijkertijd maakten we de meubels geschikt voor het natuurlijke koudemiddel CO2, dat we eigenlijk in elke nieuwe koelinstallatie toepassen.

Leidingbanen voorbereid op herplaatsing

Ondertussen startten onze Koning Koudemonteurs aan de verbouwingsklus in Ruinerwold. We plaatsten een nieuwe, centrale koel- en vriesinstallatie, inderdaad op CO2. We bereidden alvast alle leidingbanen voor waarmee de her te plaatsen meubels worden aangestuurd. En op de winkelvloer kwam een nieuw diepvrieseiland met kopmeubel. Na nog geen week konden vervolgens ook de revisiemeubels worden herplaatst, volgens de nieuwe routing die bij de Plus-formule past.

Warmteterugwinning voor duurzame winkelverwarming

Om het voordeel voor de familie Koetsier compleet te maken, werd onze koel- en vriesinstallatie uitgevoerd met een warmtewisselaar. Daarmee wordt de warmte die ontstaat in het koelproces efficiënt hergebruikt voor verwarming van de dorpssupermarkt.

Op woensdag 25 januari, twee-en-een-halve week na start van de verbouwing, kon een trotse familie Koetsier de gloednieuwe Plus in Ruinerwold heropenen. De eerste klanten konden een minuut gratis winkelen winnen. Bij Koning Koudetechniek vinden we die bliksemactie helemaal bij het verbouwingstempo passen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!