Plus Serooskerke

heeft een hypermoderne uitstraling dankzij compleet nieuwe koel- en vriesmeubels en een magazijn met ruime koel-opslag voor alle verswaren. Bij Koning Koudetechniek gaven we de gloednieuwe Plus een schone en veelbelovende start.

  • Klantnaam Plus Serooskerke
  • Datum Week 46 2019
  • Type installatie CO2 installatie met WTW
  • BVO 1528 m²
  • VVO 1070 m²
  • Branche retail

Vanuit Koning Koudetechniek bouwden we de laatste Emté van Nederland, die in Serooskerke, mee om tot Plus-supermarkt. En dat deden we gelijk goed. De winkel zelf richtten we compleet nieuw in met koel- en vriesmeubelen. Onze nieuwe CO2-koelinstallatie, nodig om de vries- en koelmeubels aan te sturen, gaven we efficiënt een dubbelfunctie. Via warmtewisselaars gebruiken we de vrijkomende koelwarmte om de winkel te verwarmen. En passant monteerden we in het magazijn enkele nieuwe koel- en vriescellen en verplaatste we twee bestaande cellen. De naam Emté was al enige tijd van de gevel bij de supermarkt van ondernemer André van der Hoofd in het Zeeuwse Serooskerke. Voor de definitieve ombouw van zijn winkel naar de Plus-formule sloot Van der Hoofd op zaterdag 26 oktober ook de deuren. Binnen een tijdsbestek van amper twee weken werd de hele ombouw gerealiseerd.

Geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem dankzij warmtewisselaars op CO2-installatie

Met Koning Koudetechniek mochten we een belangrijke bijdrage leveren aan de algehele verbouwing. Nog diezelfde zaterdag 26 oktober ontkoppelden we de gehele inventaris en voerden die af. In de winkel plaatsten we compleet nieuwe en energie-efficiënte koel- en vriesmeubels. Om tijd te besparen hadden we die in onze werkplaats al voorbereid volgens de Plus-normen. Ook de CO2 koel- en vriesinstallatie hadden we met Koning Koudetechniek al vooraf opgebouwd. Daarbij voorzagen we de installatie van warmtewisselaars, waardoor een geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem ontstaat. De warmte die vrijkomt bij de koeling van alle meubels kunnen we zo op een slimme manier hergebruiken om de vloerverwarming en het luchtgordijn in de winkel te bedienen; efficiënt en energie-vriendelijk. Het magazijn voorzagen we van enkele nieuwe koel- en vriescellen. Twee bestaande cellen werden door ons verplaatst. Voor de gascooler, onderdeel van de koelinstallatie, vonden we een plek op het hoge dak. Het knap gelaste RVS leidingwerk gaat inpandig via schachten naar het dak.

Op woensdag 13 november opende de compleet vernieuwde supermarkt aan het Herdershof in Serooskerke voor het publiek. Volgens ondernemer André van der Hoofd kunnen de inwoners van Serooskerke en omgeving terecht in een hypermoderne Plus: “We hebben hier een hele mooie zaak.” Bij Koning Koudetechniek vinden we dat, mede dankzij ons geïntegreerde koel- en verwarmingssysteem, ook een schone zaak.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×