Retail - Nederland

Plus Stadskanaal

De uitdaging kort samengevat

Complete inrichting nieuwbouwsupermarkt

Volledig geïntegreerd koel- en klimaatsysteem

Winkelverwarming op restwarmte

De klantvraag

In het Groningse Stadskanaal is een gloednieuwe Plus supermarkt verrezen. Aan de Oude Markt, pal naast winkelcentrum Kanaalpassage, heeft de supermarktketen een nieuwbouwpand betrokken dat volledig voldoet aan de eisen van deze tijd.

Als vaste bouwpartner van Plus Supermarkten kregen we bij Koning Koudetechniek de vraag om het volledige koel- en klimaatsysteem in de winkel te verzorgen, met oog voor bedrijfszekerheid, duurzaamheid en energieverbruik.

Onze oplossing

Bij Koning Koudetechniek zijn we van oudsher gespecialiseerd in koeltechniek voor de retail. De laatste jaren hebben we onze kennis uitgebreid en nemen we in vrijwel alle gevallen ook een optimaal winkelklimaat mee in onze aanbiedingen, als onderdeel van één compleet en geïntegreerd systeem.

Voor de gloednieuwe Plus in Stadskanaal konden we onze kennis bij Koning Koudetechniek optimaal inzetten. We richtten de winkel in met bijvoorbeeld nieuwe diepvrieskasten uit onze eigen meubellijn. In het magazijn bouwden we ruime koel- en vriescellen op voor betrouwbare opslag van de winkelvoorraden.

Koelinstallatie voor winkelwarmte

Alle koel- en vriesmeubels plus de voorraadcellen worden aangestuurd vanuit de centrale koel- en vriesinstallatie. Die bouwden we vooraf al zoveel mogelijk op in onze werkplaats in Bakel en draait op het natuurvriendelijke koudemiddel CO2.

Behalve de koeling voor de meubels en opslagcellen, levert die centrale installatie bovendien warmte aan het winkelverwarmingssyteem. Dat zit zo: Tijdens het koelproces wordt warmte gegenereerd. Die warmte vangen we slim op voor duurzaam en energievriendelijk hergebruik.

Duurzame winkelverwarming, airconditioning en ventilatie

In Stadskanaal richtten we met Koning Koudetechniek niet alleen de winkelverwarming, maar het hele klimaatsysteem voor het verse supermarktpand in. De winkel gaven we een CV-installatie, inclusief verwarmd luchtgordijn en aanvullende warmtepompen, voor de koude dagen. Op warme dagen geeft een gekoppeld airco-systeem een aangenaam winkel- en werkklimaat, op de winkelvloer, in de kantoorruimtes en in de personeelskantine. Dankzij een ventilatiesysteem zorgen we ervoor dat de lucht in het hele pand niet alleen aangenaam van temperatuur is, maar ook nog eens gezond.

Op woensdag 28 juni mocht supermarktmanager Jurjen Janssen vol trots de deuren openen van zijn gloednieuwe Plus aan de Oude Markt 23. “Ik heb veel zin om deze Plus tot een succes te maken. Het is de mooiste supermarkt van Stadskanaal!”, kondigde hij vooraf aan.

Mooi dat we daar vanuit Koning Koudetechniek aan mochten bijdragen.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!