Retail - Nederland

Plus Tiel Druckerstraat

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Energie-efficiënte koel- en vriesinstallatie

Duurzaam en gasloos

De klantvraag

De voormalige Coop in het Tielse winkelcentrum Rauwenhof mogen we bij Koning Koudetechniek gerust een oude bekende noemen. We bezoeken de winkel al zeker tien jaar voor service en onderhoud aan de koel- en vriesmeubels en de koelinstallatie. Bovendien gaven we de complete koeltechniek in november 2020 een stevige update.

Vanuit Koning Koudetechniek hielpen we precies twee jaar geleden Coop Rauwenhof in Tiel op een slimme manier aan een nieuw en duurzaam koel- en klimaatsysteem. In dezelfde winkel mochten onze Koning Koudetechniek monteurs nu opnieuw hun kunnen laten zien. De winkel werd omgebouwd tot Plus supermarkt, net als zo’n 300 andere Coop-filialen in de komende drie jaar.

Onze Oplossing

Vanzelfsprekend kon de basis van onze koel- en klimaattechniek intact blijven. De CO2 koel- en vriesinstallatie die we in 2020 plaatsten was nog in eersteklas staat en had ruimschoots voldoende koelvermogen om in de nieuwe behoefte van de Plus te voorzien. De koelcapaciteit werd namelijk uitgebreid. Met Koning Koudetechniek plaatsten we twee nieuwe diepvrieskasten op de winkelvloer.

In het magazijn gaven we een koelcel een nieuwe plek. Wel moesten alle koelleidingen opnieuw worden aangelegd, vanwege de nieuwe winkelindeling en routing. Maar dat is een klusje dat volgens onze monteurs eigenlijk geen naam mag hebben.

Koning Koudetechniek gaf Tielse Coop al in 2020 een groene Plus

We reviseerden alle koel en vriesmeubels. En we plaatsten een nieuwe en energie-efficiënte koel- en vriesinstallatie om al die meubels aan te sturen. Die installatie voedt, via slim hergebruik van de gegeneerde koelwarmte, bovendien duurzaam de winkelverwarming. De supermarkt kon daardoor in 2020 al doen wat heel Nederland anno 2022 wil: van het gas af. Met andere woorden: Coop Tiel Rauwenhof was dankzij Koning Koudetechniek al groen ruim voordat de supermarkt werd omgetoverd tot Plus Tiel Rauwenhof.

Accuraat en betrouwbaar

Op woensdag 9 november gingen de groene deuren opnieuw open voor het winkelende Tielse publiek. In 2020 was de heropening op een maandag. De datum? Juist; 9 november. Eerlijk gezegd verbaast dat ons bij Koning Koudetechniek allerminst. Die timing is net zo accuraat en betrouwbaar als de werking van het koel- en klimaatsysteem dat we installeerden.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!