Retail - Nederland

Plus Tiel Laan van Westroijen

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

Ombouw van Coop naar Plus

Nieuwe formule vraagt om extra koel- en vriescapaciteit

Koel- en klimaattechniek op basis van bestaande CO2-installatie

Kostenbesparing dankzij slim hergebruik van restwarmte

De klantvraag

Coop Tiel Laan van Westroijen gaat voortaan als Plus Tiel Laan van Westroijen door het leven. De supermarkt in het kleinschalige Tielse winkelcentrum werd omgebouwd als onderdeel van een grote landelijke ombouwoperatie, waarbij alle ongeveer 300 Coops in Nederland overstappen naar de Plus-formule.

Amper drie jaar geleden was deze winkel door ons al voorzien van een nieuwe, efficiënte CO2 koel- en vriesinstallatie met warmteterugwinning. Bij Koning Koudetechniek kregen we daarom de vraag of we de ombouw van Coop naar Plus wilden realiseren met behoud van al het goede wat in 2019 al gerealiseerd was. Met daarbij de opmerking dat in de nieuwste Plus-formule veel ruimte is voor vers, waardoor extra koelcapaciteit gevraagd werd.

Onze oplossing

Bij Koning Koudetechniek proberen we altijd in termen als duurzaamheid en kosten-efficiëntie te denken. Mits de kwaliteit en betrouwbaarheid gewaarborgd zijn, natuurlijk.

Voor de CO2 koel- en vriesinstallatie die we hier in 2019 plaatsten steken we onze hand met een gerust hart in het vuur. Dankzij het toepassen van warmteterugwinning, waardoor we de warmte die tijdens het koelproces wordt gegenereerd slim hergebruiken, wordt de winkel bovendien duurzaam, kosten-efficiënt én gasloos verwarmd.

Extra koelcapaciteit uit bestaande installatie

Onze ingenieurs kozen daarom voor een nieuwe koeltechnische inrichting op basis van de bestaande installatie. Die is technisch gezien nog volledig bij de tijd en er bleek enkel een kleine aanpassing te worden gedaan om ook in de extra koel-behoefte te kunnen voorzien.

De winkel werd volledig nieuw ingericht met koelmeubels en diepvrieskasten uit de eigen opslagpoule van Plus. Vanuit Koning Koudetechniek plaatsten we een extra diepvries-kopeiland in de winkel.

Het goede beter maken

In het magazijn bouwden we een nieuwe vriescel op en monteerden we een revisie-opslagcel. Ondertussen werd de koel- en vriesinstallatie door onze specialisten gereedgemaakt en ingeregeld om de nieuw gevraagde taken betrouwbaar en tot op de graad nauwkeurig uit te voeren.

Op woensdag 14 december werd Plus Tiel Laan van Westroijen feestelijk heropend. Met behoud van het goede, zoals ons was gevraagd. Waarbij we al dat goede tegelijkertijd een flink stuk beter maakten.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!