Retail - Nederland

Plus Utrecht Croeselaan

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2-installatie met WTW ten behoeve van luchtverwarming

Nieuw koeleiland en nieuwe vriescel voor de brood-afdeling

Nieuwe koel- en vriescellen in het magazijn

Hergebruik gascooler en winkelventilatie na revisie

De klantvraag

Sinds de fusie van Coop met Plus Supermarkten worden in rap tempo alle 300 Coop-filialen omgebouwd naar de Plus formule. Als vaste bouwpartner van Plus Supermarkten kregen we bij Koning Koudetechniek nu de vraag om de Coop aan de Croeselaan In Utrecht te vergroenen.

Alleen, die winkel had in 2020 al een metamorfose ondergaan, waarbij ook de koeltechniek deels vernieuwd werd. Supermarktmanager Michael Lammers vroeg ons daarom duurzaam met de bestaande inventaris om te gaan.

Onze oplossing

Die vraag is bij ons in goede handen. Bij Koning Koudetechniek zijn we namelijk specialist in het reviseren van bestaande koel- en vriesmeubels en koel- en vriesinstallaties. Zeker als het onderhoud altijd consequent is gedaan kan veel inventaris nog gerust een tweede leven in. Dat scheelt in verbouwingskosten en is ook nog eens duurzaam. Dubbele winst dus.

Revisie geeft young-timers duurzaam tweede leven

Ook bij de ombouw van de Coop aan de Utrechtse Croeselaan tot moderne Plus supermarkt pasten we met Koning Koudetechniek succesvol hergebruik toe. Het grootste deel van de koel- en vriesmeubels stamde van een verbouwing uit 2020, die waren dus net ‘ingereden’.

Bij diezelfde verbouwing werden de achterliggende koeltechniek en het klimaatsysteem vernieuwd. Dat betekende dat we ook de gascooler, de winkelventilatie en een aantal heaters na de ombouw met een gerust hart terugplaatsten.

Wel kregen ze een intensieve technische check door onze revisie-specialisten. Want we willen er bij Koning Koudetechniek natuurlijk bovenal zeker van zijn dat alle koeltechniek voldoet aan onze eigen hoogwaardige kwaliteits- en betrouwbaarheids-standaarden.

Koelinstallatie met warmtewisselaar voor energievriendelijke winkelverwarming

Tegelijkertijd pasten we met Koning Koudetechniek nieuwbouw toe bij de ombouw naar Plus Croeselaan. De centrale koel- en vriesinstallatie, werkend op het natuurlijke koudemiddel CO2, werd compleet nieuw door ons ginstalleerd. Die installatie rustten we bovendien uit met een warmtewisselaar, zodat de gegenereerde restwarmte kan worden benut om de heaters energievriendelijk te voeden. Ook een vorm van slim hergebruik.

In de winkel plaatsen we een nieuw koeleiland en een nieuwe vriescel voor de bake-off-afdeling. In het magazijn bouwden onze installateurs nieuwe koel- en vriescellen op.

Na een verbouwing van nauwelijks twee-en-een-halve week ging de compleet vergroende Plus Croeselaan weer open voor het Utrechtste winkelpubliek. “We staan weer voor jullie klaar in onze nieuwe winkel”, liet het personeel trots weten op de sociale media.

Bij Koning Koudetechniek staan we alweer klaar voor onze volgende Plus-klus.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!