Retail - Nederland

Plus van Alem Boxtel

De uitdaging kort samengevat

Complete ombouw naar jongste Plus-formule

CO2 koel- en vriesinstallatie met warmteterugwinning

Nieuwe diepvrieskasten en -eilanden uit Koning Koudelijn

De klantvraag

In maart 2022 namen supermarktondernemers Youri en Claudia van Alem de Plus supermarkt in Boxtel over. Een dik half jaar later vond het ondernemersstel het hoog tijd om hun supermarkt compleet om te bouwen naar de nieuwste formule van Plus; Plus 2.0.

“De huidige inrichting staat momenteel alweer 13 jaar wat voor supermarkt-begrippen behoorlijk oud is”, lieten ze op de sociale media weten. “En achter de schermen zijn er qua elektra en koeltechniek vernieuwingen nodig.”

Precies daar kwamen wij bij Koning Koudetechniek in beeld. Youri kent de service en no-nonsense kwaliteit die we bij Koning Koudetechniek leveren nog van de tijd dat hij filiaalmanager was van de Plus in Veldhoven. Dus vroeg hij ons om de nieuwe koel- en klimaattechniek aan de Van Beekstraat in Boxtel zo mee vorm te geven dat hij en Claudia weer jaren vooruit kunnen.

Onze oplossing

Elk koel- of klimaatsysteem dat we bij Koning Koudetechniek installeren start met de basis, de centrale koelinstallatie. Voor Plus van Alem in Boxtel is dat niet anders. Onze koelexperts bouwden een op maat gesneden CO2 koel- en vriesinstallatie op, inclusief warmteterugwinning.

Duurzame winkelwarmte

Daarmee kunnen we de warmte die ontstaat tijdens het koelproces efficiënt hergebruiken, zodat Youri en Claudia hun winkel voortaan duurzaam, milieuvriendelijk en energiezuinig kunnen verwarmen.

2.0 diepvriesmeubilair uit Koning Koudelijn

De koelinstallatie, op het natuurlijk koudemiddel CO2, is natuurlijk op de eerste plaats de centrale installatie voor alle nieuwe koel- en vriesmeubels op de winkelvloer. In Boxtel sieren bijvoorbeeld gloednieuwe vrieskasten en vrieseilanden uit onze eigen Koning Koude meubellijn de verse Plus, geheel in stijl met de 2.0-formule.

Op 1 februari, amper twee weken na de start van de verbouwing, openden Youri en Claudia van Alem trots hun compleet vernieuwde Plus 2.0 in Boxtel. “We kunnen niet wachten om alle klanten in onze nieuwe winkel te verwelkomen”, keken ze vooraf uit naar dat moment.

Bij Koning Koudetechniek weten we bijna zeker dat Youri en Claudia die klanten ook zorgeloos in de watten kunnen leggen. Dankzij onze duurzame koeltechniek.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!