Retail - Nederland

Plus van der Voort Vorden

De uitdaging kort samengevat

Extreem korte ombouw-tijd: Van Coop naar Plus in één week

Supermarkt in 2020 door Koning Koudetechniek nieuw ingericht als Coop

Capaciteitsuitbreiding CO2 koel- en vriesinstallatie

Hergebruik energiezuinig koel- en vriesmeubilair

De klantvraag

Supermarktondernemers John en Monique van der Voort zijn oude bekenden van ons. In 2020 hielpen we de eigenaren van de Coop in het Gelderse Vorden met Koning Koudetechniek nog aan een nieuwe winkelinrichting. Omdat de eigenaren van duurzaamheid een prioriteit maakten, zorgden we voor energiezuinige koel- en vriesmeubels in hun supermarkt. Tegelijkertijd plaatsten we een centrale koelinstallatie met warmteterugwinning, zodat de winkel ook nog eens milieuvriendelijk en energie-efficiënt verwarmd wordt, uit de restwarmte van het koelproces.

Na de fusie tussen Coop en Plus worden alle Coop-filialen in Nederland in sneltreinvaart omgebouwd naar de Plus-formule. Zo ook de duurzame Coop in acht-kastelendorp Vorden. John en Monique van der Voort vroegen ons bij Koning Koudetechniek die ombouw ook in sneltreinvaart uit te voeren, met andermaal een zo milieuvriendelijk mogelijk proces en resultaat.

Onze oplossing

Die sneltrein zetten we bij Koning Koudetechniek overtuigend op de rails. Dankzij onze plannings-koningen duurde deze ombouwklus amper een week. De bestaande koel- en vriesmeubels hoefden slechts verplaatst te worden, maar dat betekent nog altijd dat alle koelleidingen opnieuw moesten worden aangelegd.

Prefab maatwerk in leidingbanen geeft kostbare tijdwinst

Door deze leidingen al vooraf in onze werkplaats exact op maat voor te bereiden konden we veel werk ter plekke besparen. En dus kostbare winkelsluitingstijd. Daarnaast voerden we een verouderd wandkoelmeubel af en plaatsten we enkele nieuwe Plus-meubels.

Timing is king

Tot slot pasten we de centrale koel- en vriesmotor aan op de nieuwe capaciteitsvraag, door een compressor te vervangen voor een exemplaar met meer koelvermogen. Uiteraard hielden we de warmteterugwinning daarbij in stand, zodat de installatie zowel alle koel- en vriesmeubels aanstuurt als de winkelverwarming voedt; duurzaam én efficiënt!

Op woensdag 8 februari openden Monique en John van der Voort hun kersverse Plus, exact een week nadat de winkel sloot als Coop. Timing is everything, hoor je na zo’n snelle klus wel eens. ‘Timing is king’, vinden we bij Koning Koudetechniek.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!