Retail - Nederland

Plus Vroomshoop

De uitdaging kort samengevat

‘Beste Supercoop van Nederland’ wordt Plus

Vernieuwing van complete koel- en klimaattechniek

Centrale koel- en vriesinstallatie op natuurlijk koudemiddel CO2

Duurzame winkelverwarming uit restwarmte

De klantvraag

De Coop in Vroomshoop is een begrip. In 2019 won de supermarkt de titel ‘Beste Supercoop van Nederland’. Volgens supermarktmanager Marc Olsman was die titel te danken aan het deskundige en hulpvaardige personeel. Dat personeel is meteen ook de reden waarom de inwoners van het Twentse dorp voor hun boodschappen maar wat graag vertrouwen op de Coop.

Die klanten schrokken zich een hoedje toen de supermarkt op 1 februari de deuren sloot. “We konden ze geruststellen”, zegt Marc Olsman daarover. ''De winkel werd grondig verbouwd.”

Die verbouwing was onderdeel van een grote landelijk ombouwoperatie waarbij alle Coop-filialen binnen drie jaar overgaan op de Plus-formule.

De heer Olsman liet het niet alleen bij een cosmetische ombouw. Hij besloot het moment aan te grijpen om ook de koel- en klimaattechniek van zijn supermarkt weer helemaal up-to-date te maken. En dus belde hij naar de koeltechniekkoning in Bakel.

Onze oplossing

Bij Koning Koudetechniek durven we ons inmiddels gerust een specialist te noemen op het gebied van complete koel- en klimaatsystemen. Ook in Vroomshoop bundelden we zowel de winkelverwarming en airconditioning als de koeling van alle koel- en vriesmeubels en opslagcellen in één centraal gestuurd systeem.

Opbouw vooraf bespaart kostbare winkelsluitingstijd

In het magazijn van Plus Olsman kwamen een koelcel en een vriescel van Koning Koudetechniek. De winkel zelf richtten we in met nieuwe diepvriesmeubels uit onze eigen Koning Koudelijn. Nieuwe koelwanden en presentatiemeubels maakten de koeltechnische inrichting af, geheel in lijn met de laatste Plus-formule.

Vooraf aan de verbouwing bouwden we de nieuwe, centrale koel- en vriesinstallatie al op in onze werkplaats in Bakel. Dit om kostbare winkelsluitingstijd te besparen.

Duurzame winkelverwarming uit koelwarmte

Die installatie werkt op het natuurlijke koudemiddel CO2 en werd voorzien van een warmtewisselaar. Daardoor fungeert de koelinstallatie niet alleen als centrale koelmotor van de opslagcellen en winkelkoelingen. Ook de winkelverwarming wordt er mee gevoed, via restwarmte van het koelproces. Dat is even efficiënt als duurzaam. Met een airco-systeem maakten we het klimaatsysteem tenslotte compleet.

Op woensdag 22 februari mocht een trotse Marc Olsman zijn kersverse Plus openen voor zijn klanten, precies drie weken na de winkelsluiting. “Een supermooie winkel”, jubelde hij al vooraf. “Het wordt geweldig!” Kijk, met zulke woorden maakt de supermarktmanager ons bij Koning Koudetechniek al even trots. 

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!