Retail - Nederland

Plus Walraven Nijmegen

De uitdaging kort samengevat

Ombouw van Coop naar Plus

Winkel in 2019 nog volledig nieuw ingericht door Koning Koudetechniek

Ultrakorte verbouwingstijd van één week

Uitbreiding koelcapaciteit met revisie-meubel

De klantvraag

In het najaar van 2020 hielpen we Rudie Walraven bij de complete verbouwing van zijn Coop aan de Molukkenstraat in Nijmegen-Oost. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Nijmeegse supermarktondernemer. In 2011 won hij een duurzaamheidsprijs dankzij de koel- en vriesinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2, die we met Koning Koudetechniek het jaar daarvoor in zijn winkel plaatsten.

In 2020 vervingen we die installatie door een nog efficiënter exemplaar, dat bovendien voorzien is van warmteterugwinning. Rudie Walraven kan daardoor zijn winkel volledig verwarmen via restwarmte uit het koelproces. Daarnaast richtten we de winkel in met energiezuinige koelingen en vriesmeubels, onder meer voorzien van led-verlichting en dubbelglas-isolatiedeuren.

Als onderdeel van een grote landelijke ombouwoperatie werd ook Coop Walraven een Plus-supermarkt. Bij Koning Koudetechniek kregen we van Rudie Walraven de vraag hem zo snel, efficiënt en duurzaam mogelijk bij die ombouwklus te helpen.

Onze oplossing

Over de bestaande meubels en onze koel- en vriesinstallatie kunnen we kort zijn. Die waren nog volledig bij de tijd en in optimale conditie. Omdat ombouw naar de Plus-formule een andere routing in de winkel betekende, moesten die meubels wel in korte tijd worden verplaatst. Bovendien vroeg het veranderde assortiment om meer koelbehoefte.

Dat laatste losten we bij Koning Koudetechniek duurzaam en budgetvriendelijk op door een zo goed als nieuw koelmeubel uit onze uitgebreide revisie-voorraad te plaatsen, naast enkele nieuwe koelmeubels.

Ultrakorte sluitingstijd dankzij volledig voorgemonteerde koelleidingen

Dat, plus de vernieuwde routing, zorgde ervoor dat we enkele delen van de leidingbaan van en naar onze centrale CO2 koel- en vriesinstallatie opnieuw moesten aanleggen. Om belangrijke verbouwingstijd te besparen werden die leidingen door onze montagespecialisten al volledig voorgemonteerd in onze Koning Koude werkplaats in Bakel. Eenmaal in Nijmegen was het slechts een kwestie van ophangen en aansluiten.

Koning Koudetechniek luidt nieuwe tijdperk mee in

Dankzij die aanpak en strakke planning konden we de verbouwingstijd en dus de kostbare winkelsluiting, tot een minimum beperken.

Op woensdag 15 februari, amper een week nadat de Coop de deuren sloot, kon Rudie Walraven zijn ultragroene Plus alweer openen voor zijn trouwe klanten. “We beginnen aan een mooi nieuw tijdperk!”, liet hij op de sociale media trots weten. ‘Gebouwd op duurzaam betrouwbare klimaattechniek’, voegen we daar vanuit Koning Koudetechniek graag aan toe.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!