Industrie - Nederland

Schoonbroodt Nuth

CO2 installatie met WTW

De uitdaging kort samengevat

Nieuwe CO2 installatie op basis van 4 temperaturen

Duurzame warmteterugwinning

Gebruik van restwarmte voor reiniging met hoge drukspuit

De klantvraag

Pluimveebedrijf Schoonbroodt heeft een geheel nieuw vrieshuis. Het vlaggenschip aan de Mauritsstraat in het Limburgse Nuth gaat zo nog efficiënter te werk met de processen binnen het bedrijf.

Onze oplossing

Koning Koudetechniek is verantwoordelijk voor de installatie van de koeling en trots op de nieuwe, hoogstaande techniek die ervoor is gebruikt wordt. Het vrieshuis heeft namelijk een nieuwe CO2 installatie op basis van 4 temperaturen, koelcellen, vriescellen, ruimtekoeling, én invries-tunnel.
Schoonbroodt in Nuth is een productiebedrijf en groothandel van vers en bevroren vlees van kip, kalkoen, eend, konijn, wild, varkensvlees en rundvlees.

Duurzaam dankzij warmteterugwinning

Het betreft een zeer speciale CO2 installatie voor vier temperaturen. Verder wordt er een state-of-the-art, duurzame warmteterugwinning aangesloten. Op de vloerverwarming van de vriescellen kan men met restwarmte een warmwaterbuffer opbouwen om diverse ruimtes in het gebouw te kunnen reinigen met hoge drukspuit. Nu het vrieshuis operationeel is, gaat Koning Koudetechniek verder met de aanpassing van de bestaande verwerkingsruimtes.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!