Retail - Nederland

Spar Andel

De uitdaging kort samengevat

Complete winkelverbouwing

CO2 koelinstallatie met warmteterugwinning

Nieuwe koelinventaris uit hoogwaardige JBG-2 lijn

De klantvraag

“Alle dorpsroddels mogen in de prullenbak, we zien u graag bij de feestelijke opening!”, lieten Bert-Jan van der Beek en Dick Pruissen op Facebook weten. De twee ervaren supermarktondernemers namen medio vorig jaar de Spar in Andel over.

Toen ze dit jaar de hele voorgevel, de naastgelegen woning én het dak van het winkelpand lieten slopen, zorgde dat voor wat onrust onder de inwoners van Andel. Onnodig, volgens Bert-Jan van der Beek. “Wat we er aan de voor- en zijkant afhalen, komt er aan de achterkant bij. En het dak is zo lek als een mandje”, legde hij in de plaatselijke media uit. Bovendien zijn er dankzij de verbouwing voortaan twaalf parkeerplaatsen aan de voorzijde van Spar Pruissen & Van der Beek, in plaats van de oorspronkelijke drie. “Ook de koelinstallaties zijn aan vervanging toe. Die staan er al 20 jaar”, zei hij in hetzelfde interview.

Op dat moment hadden wij al de vraag gekregen om de koel- en klimaattechniek geheel te vernieuwen en te verduurzamen.

Onze oplossing

De Spar in Andel is een oude bekende van ons. In 2018 hielpen we deze Spar nog aan een inrichting volgens de jongste Spar-formule, waarbij we de bestaande meubels reviseerden en een compacte, centrale koelunit plaatsten. Bij de jongste, uitgebreide verbouwing gingen we bij Koning Koudetechniek een flinke stap verder. De gehele koel- en klimaattechniek werd door ons compleet vernieuwd.

Hoogwaardige koelinventaris uit eigen meubellijn van Koning Koudetechniek

De winkel kreeg een frisse, nieuwe inrichting met koelwanden, vrieskisten en vrieskasten uit de eigen, hoogwaardige en flexibele JBG-2 meubellijn die we bij Koning Koudetechniek voeren.

Duurzame CO2 koelinstallatie met warmteterugwinning

Al die meubels worden op de juiste temperatuur gehouden door de nieuwe, centrale koelinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2. De restwarmte die ontstaat tijdens het koelproces wordt bovendien slim gebruikt. Dankzij warmtewisseling wordt de winkel op die manier energie-efficiënt en duurzaam verwarmd.

Op woensdag 3 mei mochten Bert-Jan van der Beek en Dick Pruissen vol trots hun gloednieuwe winkel openen voor de inwoners van Andel. Zelf namen ze daar op 27 april, een klein weekje eerder, alvast een oranjebittertje op. “Leve de Spar en leve de Koning!”, proostten ze op Facebook. Kijk, dat vinden we bij Koning Koudetechniek nou mooi, die waardering voor ons werk.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!