Spar Arcen

is klaar voor een duurzame toekomst! Dankzij hergebruik van onze koel- en vriesmeubels en de koelinstallatie leidden we de winkel duurzaam en budgetvriendelijk naar een gezonde toekomst.

  • Klantnaam Spar Arcen
  • Datum Week 08 2021
  • Type installatie R449a
  • BVO 466 m²
  • VVO 727 m²
  • Branche retail

Opnieuw bewijst zich de kwaliteit van Koning Koudetechniek. Acht jaar geleden richtten we de Spar in het Limburgse Arcen in met nieuwe koel- en vriesmeubels. Bij de recente verbouwing naar de nieuwste Spar 3.0 buurtformule hoefden we die meubels alleen maar te verplaatsen. Ook de koelinstallatie konden we probleemloos hergebruiken. We hoefden deze slechts geschikt te maken voor het iets vriendelijkere koudemiddel Freon R449a om de installatie een duurzaam tweede leven te geven. Die duurzaamheidsgedachte kwam ook terug in het verwarmingssysteem dat we met Koning Koudetechniek aanlegden. Dankzij warmtepomp-units wordt de Spar voortaan compleet gasloos verwarmd. Met het plaatsen van enkele nieuwe koel- en vriesmeubels volgens de laatste Spar-formule en het toevoegen van extra koelcapaciteit in het magazijn maakten we de verbouwing vanuit Koning Koudetechniek af. Een verbouwing die we dankzij hergebruik van meubels en installatie zowel duurzaam als budgetvriendelijk konden uitvoeren, en die ook in de toekomst zal bijdragen aan de klimaatdoelen.

Hergebruik van koelmeubels en -installatie zorgt voor dubbele winst

De Spar in het toeristische Arcen vervult een spilfunctie in het dorp. De eigen inwoners kunnen in de buurtsupermarkt terecht voor hun dagelijkse boodschappen. In het seizoen vinden ook de toeristen hun weg naar de winkel van de familie van Grootel. Na de recente verbouwing is de winkel in het Limburgse Maasdorp weer helemaal uitgerust voor een frisse en duurzame toekomst. De supermarkt straalt in de hele inrichting de nieuwste Spar 3.0 buurtformule uit en zowel de koelinstallatie als het verwarmingssysteem zijn milieuvriendelijk uitgevoerd. Met Koning Koudetechniek mochten we een mooie bijdrage leveren aan de verbouwing, waarbij we de duurzaamheid én de kosten in het oog hielden. Door hergebruik van de koel- en vriesmeubels, die we acht jaar geleden al plaatsten. En door de bestaande koelinstallatie een natuurlijk tweede leven te geven. Tegelijkertijd vergrootten we koelcapaciteit in de winkel en in het magazijn door plaatsing van enkele nieuwe koel- en vriesmeubels. Dankzij het installeren van warmtepompen, tenslotte, wordt de winkel voortaan gasloos verwarmd. Op donderdag 25 februari ging de vernieuwde Spar weer open voor het publiek. Bij Koning Koudetechniek zijn we trots op de duurzame bijdrage die we aan de toekomst mochten leveren.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×