Retail - Nederland

Spar Brunekreef Schiermonnikoog

De uitdaging kort samengevat

Centrale CO2 koel- en vriesinstallatie

Nieuwe meubels uit eigen Koning Koudelijn

Beperkte montagetijd dankzij slimme opbouw in huis

De klantvraag

Op een klein Waddeneiland als Schiermonnikoog heeft de supermarkt een spilfunctie. Voor de bewoners zelf en tijdens het seizoen ook voor alle toeristen. Een betrouwbare werking van de winkelkoelingen, vrieskisten en vrieskasten is dan essentieel, ook al omdat snelle service niet altijd mogelijk is.

In 2015 nam de familie Brunekreef de Spar aan de Middenstreek in Schiermonnikoog-dorp over van de familie Schut. Na zeven jaar was het tijd om de eiland-super een complete metamorfose te geven en zowel technisch als optisch weer voor de volle honderd procent bij de tijd te maken. Bij Koning Koudetechniek kregen we van de familie Brunekreef de vraag om de complete winkelkoeltechniek voor onze rekening te nemen. In het winterseizoen, als er nauwelijks toeristen zijn.

Onze oplossing

Onze Koning Koudetechniek monteurs komen op allerlei plekken in Nederland en zelfs in Duitsland, maar een ‘off-shore’ project is ook voor hen een uitzondering. Omdat ze tijdens hun werk op het eiland bleven overnachten, voelden ze zich zelfs een beetje Wadden-toerist. Dat weerhield hen er echter niet van om de Spar van de familie Brunekreef, in een pittoresk pand midden in Schiermonnikoog-dorp, van een prachtig up-to-date en bedrijfszekere koel- en vriesinstallatie te voorzien.

Opbouw in huis beperkt montagetijd ter plekke

Basis is de centrale koel- en vriesinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2 die we met Koning Koudetechniek plaatsten. Zeker bij een eiland-klus als deze is het een groot voordeel dat we onze installaties, inclusief alle leidingbanen, al vooraf in eigen huis opbouwen, zodat ze feitelijk maar in de winkel geplaatst en gehangen hoeven te worden.

Compleet nieuwe winkelinventaris uit Koning Koudelijn

Die centrale koelinstallatie stuurt nauwgezet en gecontroleerd alle nieuwe koel- en vriesmeubels aan die we op de winkelvloer plaatsten. Alle meubels komen uit onze eigen Koning Koudellijn, op één na. Een wandmeubel van 375cm, die we na inspectie en revisie met een gerust hart terug durfden te plaatsen.

Op maandag 2 februari, ruim voor de start van het toeristenseizoen, mocht de familie Brunekreef de deuren van hun compleet verbouwde Spar weer openen. “Prachtig!”, was hun trotse maar korte commentaar. En bedrijfszeker, benadrukken we bij Koning Koudetechniek graag.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!