Spar Burgh Haamstede

De verbouwing van een supermarkt is normaal al vaak een race tegen de klok. Als die ombouw ook nog onverwacht plaatsvindt geeft dat helemáál extra tijdsdruk. Met Koning Koudetechniek hielpen we de Spar in Burgh-Haamstede aan een razendsnelle verhuizing en maakten daarmee de manager ‘kanonne-blij’.

  • Klantnaam Spar Burgh Haamstede
  • Datum Week 15 2021
  • BVO 589 m²
  • VVO 332 m²
  • Branche retail

Compleet onverwacht moesten eigenaar Pakgro-groep en bedrijfsleider Marjolijn Theijssen op zoek naar een nieuwe locatie voor hun Spar supermarkt in het Zeeuwse Burgh-Haamstede. In amper vier maanden tijd vonden ze nieuw onderdak in een campingwinkel die was opgebouwd in een oude koeienstal én slaagden ze erin die stijlvol om te toveren tot de nieuwste Spar Enjoy vakantiewinkel-formule. Dat huzarenstukje betekende ook voor ons bij Koning Koudetechniek het nodige schakelwerk. We dachten slim mee door de koel- en vriesmeubels uit de oude vestiging, die we met Koning Koudetechniek in 2012 geleverd hadden en technisch nog in prima conditie verkeerden, milieu- en budgetvriendelijk te reviseren zodat ze als nieuw konden worden teruggeplaatst. Daarnaast monteerden we een nieuwe koel- en vriesinstallatie, inclusief nieuwe condensor, in het verbouwde pand. Tot slot voorzagen we de winkel van milieuvriendelijke verwarming via een warmtepomp.

Met revisie-meubels en warmtepomp denkt Koning Koudetechniek aan milieu

Het was aanvankelijk een hard gelach voor de Pakgro-groep van de familie Van Grootel en bedrijfsleider Marjolijn Theijssen. Eind vorig jaar werden ze overvallen door het bericht dat ze de deuren van hun Spar buurtsupermarkt aan de Noordstraat in Burgh-Haamstede moesten sluiten. “Deze winkel heeft een belangrijke sociale functie in het dorp”, uitte Marjolijn Theijssen haar ongenoegen in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). “Je kunt de mensen toch niet zomaar in de steek laten?” Naarstig gingen Pakgro-groep en Marjolijn Theijssen op zoek naar een alternatieve winkelruimte. Die vonden ze in een voormalige koeienstal aan de Kloosterweg in het Zeeuwse dorp, waarin een campingwinkel huisde. Het pand werd helemaal gestript en met behoud van de karakteristiek uitstraling opnieuw opgebouwd volgens de nieuwste Spar Enjoy vakantiewinkel-formule. Met Koning Koudetechniek hadden we een belangrijk aandeel in die plotse verbouwing. We richtten de winkel slim en budgetvriendelijk in met gereviseerde koel- en vriesmeubels uit de oude vestiging, die we in 2012 hadden geleverd. De meubels zijn in zowel techniek als uiterlijk weer in nieuwstaat en contrasteren prachtig met authentieke interieur-elementen als de zware houten dakspanten. Achter de schermen bouwden we een nieuwe koelinstallatie op die onze vries- en koelmeubels aanstuurt én monteerden we een nieuwe condensor. Ook de winkelverwarming en -koeling namen we bij Koning Koudetechniek mee in de installatie. Dankzij een warmtepomp wordt de voormalige schuur gasloos, en dus milieuvriendelijk, op de juiste winkeltemperatuur gehouden. Na een ware race tegen de klok mocht Marjolijn Theijssen haar klanten op vrijdag 23 april weer ontvangen in de compleet nieuwe Spar Enjoy De Schuur. “Ik ben kanonne-blij dat we nu open gaan. We hebben megahard gewerkt en we zijn er helemaal klaar voor”, liet ze enthousiast door de PZC optekenen. Bij Koning Koudetechniek zijn we net zo enthousiast. We vinden het mooi dat we haar kanon van blije kogels mochten voorzien.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×