Retail - Nederland

Spar Den Haag Turfmarkt

De uitdaging kort samengevat

Compleet nieuwe koelinventaris

Centrale koel- en vriesinstallatie voor binnenstadswinkel

Geluiddempende maatregelen

Gasloze winkelverwarming

De klantvraag

Om tegemoet te komen aan de specifieke behoefte van bewoners en bezoekers van binnensteden heeft Spar het Spar City concept ontwikkeld. Deze kleinere winkels combineren een slim assortiment dagelijkse boodschappen met verse gemaksproducten als belegde broodjes, salades, koffie, fruitsappen en bijvoorbeeld tosti’s van The Tosti Club.

Op 19 januari opende Spar een Spar City in onderwijs- en cultuurgebouw Amare, in hartje Den Haag. Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag om het complete koel- en klimaatsysteem in deze gloednieuwe mini-super van 220m2 te verzorgen.

Onze oplossing

In deze Spar City aan de Turfmarkt in Den Haag konden we alles samenbrengen waar we bij Koning Koudetechniek voor staan; kwaliteit, duurzaamheid en oog voor de toekomst.  

Basis van het nieuwe koel- en klimaatsysteem is een koel- en vriesinstallatie op het natuurlijke koudemiddel CO2. Die installatie stuurt centraal alle nieuwe diepvrieskasten en wandkoelmeubels aan die we op de winkelvloer plaatsten en ook onze nieuwe vries- en koelcel in het magazijn. Daarmee garanderen we een perfecte koeling van alle verse gemaksproducten. 

Koelinstallatie verwarmt winkel 

Om overlast voor de buren te voorkomen gaven we de installatie een geluiddempende omkasting. Daarnaast rustten we onze nieuwe koel- en vriesinstallatie uit met een warmtewisselaar. Daardoor kunnen we de warmte, die wordt gegenereerd tijdens het koelproces, slim en energie-efficiënt inzetten om de winkel te verwarmen. Dat levert deze Spar City belangrijke milieu- en energiewinst op en maakt een gasaansluiting bovendien overbodig. 

Optimaal winkelklimaat 

Ook het winkelcomfort in deze luxe gemakswinkel is bij ons in uitstekende handen. Vanuit Koning Koudetechniek maakten we het klimaatsysteem compleet door ook airconditioning aan het systeem te koppelen. Daardoor zijn de bezoekers in deze Spar City niet alleen verzekerd van heerlijke versproducten, ook een aangenaam en vriendelijk winkelklimaat zit in het assortiment. 

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!