Spar Dordrecht

heeft ondanks de beperkte ruimte, een milieuvriendelijke zeer compacte geluidsarme CO2-installatie in het magazijn staan dankzij de kennis van Koning Koudetechniek.

  • Klantnaam Spar Dordrecht
  • Datum Week 40 2019
  • Type installatie CO2 installatie met WTW
  • BVO 370 m²
  • VVO 274 m²
  • Branche retail

Aan de Grote Markt in Dordrecht opende op 3 oktober een nieuw vestigingspunt van Spar. Deze stadssupermarkt volgens het ‘Spar Buurt’ concept zit in een pand waar voorheen een makelaar gehuisvest was. Dat betekende dat de winkel van A tot Z opnieuw ingericht moest worden, waarbij de beperkte ruimte een extra uitdaging vormde. Bij Koning Koudetechniek genieten we van zulke projecten, met nauwelijks restricties ten aanzien van de technische kennis die we mogen inzetten.

Spar noemt haar nieuwe Dordtse vestiging een gemakswinkel, vooral bedoeld voor toeristen en binnenstadsbewoners die een snelle boodschap willen doen. In de compacte supermarkt is dan ook veel plaats ingeruimd voor verse producten als groente, fruit en versgebakken broodjes. Dat stelde natuurlijk eisen aan de inrichting, waar we vanuit Koning Koudetechniek slim op inspeelden.

Op winkelconcept afgestemde koel- en vriesmeubels

We richtten de winkel compleet nieuw in met en koel -en vriesmeubels die we afstemden op dat gemaksconcept. De meubels samen met de koel- en vriescellen, worden gekoeld vanuit de milieuvriendelijke zeer compacte geluidsarme CO2-installatie die we met Koning Koudetechniek in het magazijn plaatsten. Voor de gascooler, onderdeel van het koelsysteem, moesten we een trucje uithalen. Vanwege ruimtegebrek konden we die niet zoals gebruikelijk op het dak plaatsen. We monteerden de gascooler netjes weggewerkt tegen de gevel met geluidsarme voorzieningen.

Tenslotte namen we met Koning Koudetechniek ook de winkelverwarming voor onze rekening. Via warmtewisselaars op onze CO2-installatie winnen we vrijkomende koelwarmte terug. Op die manier zorgen we voor een aangenaam en kostenefficiënt winkelklimaat, waar ook het milieu wel bij vaart.

In de nieuwe Spar in het centrum van Dordrecht vinden bezoekers alles wat ze nodig hebben voor hun dagverse boodschappen. Bij Koning Koudetechniek zijn we trots op alles wat we daar vanuit onze kennis aan mochten bijdragen.

 

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×