Retail - Nederland

Spar Epen

De uitdaging kort samengevat

Duurzame revisie bestaande meubels

Van losse systemen naar één centraal koel- en vriessysteem

Winkel- en kantoorverwarming via warmtepompsysteem

De klantvraag

Met Koning Koudetechniek hebben we een vertrouwde band met de Pakgro Groep van de familie Van Grootel. Dit familiebedrijf is eigenaar van twaalf Spar-winkels, met name op populaire vakantieplekken in het zuiden van Nederland.

Onlangs nam de familie een dertiende winkel over, Super Vluggen in het Zuid-Limburgse Epen. Deze dorpswinkel heeft een verleden als Spar en werd door de Pakgro Groep in de aanloop naar het komende toeristenseizoen opnieuw in het kenmerkende groen-rode jasje gestoken.

De familie Van Grootel vroeg ons om de koeltechniek in de winkel naar het kwaliteitsniveau te brengen dat ze van Koning Koudetechniek gewend zijn.

Onze oplossing 

De vorige eigenaren van deze dorpssupermarkt in Epen, Remco en Sandra Vluggen, hadden hun winkel een jaar of vijf geleden nog nieuw ingericht. Dat betekende dat de koel- en vriesmeubels nog gerust voor een tweede ronde in aanmerking konden komen. 

Bij Koning Koudetechniek zijn we bovendien expert in het reviseren van koel- en vriesmeubilair. Voor deze nieuw in te richten Spar kozen we er dan ook voor de bestaande vrieskast, wandmeubels en het al aanwezige cascade-meubel duurzaam te reviseren. Dat scheelt in de kosten, zonder aan kwaliteit in te leveren. Daarnaast werden de meubels, die voorheen als zelfstandige koelinstallaties werkten, gereed gemaakt voor aansluiting op de centrale koel- en vriesinstallatie. Ook dat scheelt in de kosten. 

Slimme combinatie van nieuw en gereviseerd koelmeubilair 

De revisiemeubels vulden we aan met nieuwe meubels uit onze eigen Koning Koudelijn en we plaatsten een nieuwe vriescel in het magazijn. 

In het magazijn installeerden we één centraal koel- en vriessysteem dat alle meubels en de opslagcellen nauwgezet en betrouwbaar aanstuurt. Ook deze koel- vriesinstallatie was trouwens een revisie-exemplaar. 

Winkel- en kantoorverwarming via warmtepompsysteem 

Tegelijkertijd met het vernieuwen van de koeltechniek zorgden we vanuit Koning Koudetechniek voor een duurzaam aangenaam winkelklimaat. We verplaatsten een warmtepompinstallatie voor het kantoor en de kantine op de eerste verdieping én we installeerden een warmtepompinstallatie voor de winkel. Daarmee is ook deze Spar van de Pakgro Groep helemaal klaar voor een gezonde toekomst.  

Op 29 maart mochten de Van Grootels hun kersverse winkel feestelijk openen, ruim een week voor de eerste wandel- en fietstoeristen met Pasen naar Zuid-Limburg komen. Daar raken ook wij bij Koning Koudetechniek van in een fijne vakantiestemming. 

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!