Spar Haps

is klaar voor de toekomst. Met een compleet nieuwe koelinstallatie, waarop ook de winkelverwarming draait. Door refurbished koel- en vriesmeubels te plaatsen bleef de ombouw bovendien binnen budget.

  • Klantnaam Spar Haps
  • Datum Week 41 2020
  • Type installatie CO2 met WTW
  • BVO 702 m²
  • VVO 401 m²
  • Branche retail

Dankzij onze huisleverancier beschikken we bij Koning Koudetechniek over koel- en vriesmeubels van de allerhoogste kwaliteit. Dat bleek onlangs weer bij de verbouwing van de Spar in Haps. Acht jaar geleden richtten we deze winkel in met nieuwe meubels uit onze eigen Koning Koudelijn. Na een technische inspectie bleek dat we die meubels slechts hoefden te reinigen en te voorzien van nieuwe CO2-verdampers om ze de komende tien jaar weer probleemloos in te kunnen zetten. De gemiddelde levensduur van de koelmeubelen zijn 15-20 jaar! De gereviseerde meubelen werden aangevuld met enkele nieuwe meubelen en zo konden we de Spar van eigenaar Erik van Duren een verfrissende metamorfose geven die zowel duurzaam als budgetvriendelijk is.

Technisch hart van Koning Koudetechniek koelt meubels en verwarmt winkel

Vanuit Koning Koudetechniek bezorgden we deze Spar, aan het Raadhuisplein in het centrum van het Brabantse dorp, ook achter de schermen een fikse duurzaamheidsverbetering. De technische installatie stamde uit 2001 en was nodig aan vervanging toe. We vervingen deze door een compleet nieuwe koel- en vriesinstallatie die draait op het milieuvriendelijke koudemiddel CO2. Deze installatie fungeert, behalve als technisch hart van het koelsysteem, ook als hoofdverwarmingsbron. Dankzij warmtewisselaars kunnen we de vrijkomende koelwarmte efficiënt hergebruiken. Zelfs zo efficiënt dat we er de gehele winkelverwarming op kunnen laten draaien. Op donderdag 15 oktober mocht eigenaar Erik van Duren zijn compleet vernieuwde Spar weer openen voor zijn publiek. Het zal hem goed hebben gedaan. “Natuurlijk gaan wij al onze klanten erg missen!”, schreef hij net voor de verbouwingssluiting op facebook. “Gelukkig is het maar voor twee weken.” Twee weken die we bij Koning Koudetechniek gebruikten om de winkel weer voor de komende tien jaar klaar te maken, budgetvriendelijk en blijvend duurzaam.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×