Retail - Nederland

Spar Korte Vondelstraat Alkmaar

De uitdaging kort samengevat

Complete winkelverbouwing binnen twee weken

Revisie en hergebruik bestaande meubels

Ombouw naar centrale koelinstallatie op CO2

Toepassing warmtepomp voor duurzaam klimaatbeheer

De klantvraag

Zelf noemden ze het twee weken op de tanden bijten, broers Rick en Ron Hageman, de mensen achter de Spar aan de Korte Vondelstraat in Alkmaar: “In die tijd transformeren we de winkel naar nog meer gemak, assortiment, lokaal, kwaliteit, foodservice met een heerlijke routing en een prachtige uitstraling.”

Spar Korte Vondelstraat is een begrip in Alkmaar. De winkel is 365 dagen per jaar open en hanteert ruime winkeltijden, zodat mensen ook ’s avonds laat nog binnen kunnen lopen voor een verse maaltijd, smoothie of snack.

Beide broers startten hun gemakswinkel in het centrum van Alkmaar in 2015. Ze vonden het nu tijd om hun stadssupermarkt om te bouwen naar de jongste Spar-formule, en tegelijkertijd het koel- en klimaatsysteem te verduurzamen. Bovendien kreeg de winkel er extra meters bij, om nog meer ruimte te bieden voor het uitgebreide vers- en gemak assortiment.

Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag om slim mee te denken bij die verbouwing.

Onze oplossing

Voor ons is dat slimme meedenken niet eens een vraag maar een tweede natuur. We streven er bij Koning Koudetechniek altijd naar om een winkelombouw zo snel, makkelijk en budgetvriendelijk te laten verlopen.

Revisie en hergebruik bestaande meubels

De Spar van de broers Hageman stamde nog maar uit 2015. De bestaande koelmeubels en diepvrieskasten konden bij de verbouwing dan ook gerust worden hergebruikt. Wel lieten we ze door onze eigen revisiespecialisten helemaal nakijken, zodat ze een duurzaam en betrouwbaar tweede leven in konden gaan. Bovendien werden ze omgebouwd voor toepassing van CO2 als koudemiddel.

De bestaande meubels vulden we aan met nieuwe diepvrieskasten en koelmeubels, zodat al het vers optimaal en aantrekkelijk gepresenteerd wordt.

Ombouw naar centrale koelinstallatie op CO2

In het magazijn bouwden we een nieuwe koelcel op, naast de al aanwezige koel- en vriescel. In het magazijn plaatsten we ook de centrale CO2 koel- en vriesinstallatie. Om verbouwingstijd te besparen was die al vooraf opgebouwd in onze werkplaats in Bakel, net als alle leidingbanen naar de koel- en vriesmeubels.

Tenslotte installeerden we met Koning Koudetechniek een warmtepomp, waarmee het nieuwe winkelgedeelte duurzaam en efficiënt wordt verwarmd.

Op donderdag 2 maart, twee weken na de winkelsluiting, mochten Rick en Ron Hageman hun compleet vernieuwde Spar Korte Vondelstraat weer openen voor het Alkmaarse winkelpubliek. “Waar kijk jij het meest naar uit?”, vroegen ze hun klanten vooraf op de sociale media.

Daar hoeven we bij Koning Koudetechniek niet lang over na te denken: Naar al die blije gezichten op de sfeervol ingerichte winkelvloer.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!