Spar Maastricht City

is voorzien van ondiepe vries- en koelmeubelen van slechts 60 centimeter diep, een efficiënte en hoogwaardige mini-CO2-koelinstallatie met indoor-gascooler én 24-uurs bewaking op afstand.

  • Klantnaam Spar Maastricht City
  • Datum Week 46 2019
  • Type installatie CO2
  • BVO 230 m²
  • VVO 139 m²
  • Branche retail

Met Koning Koudetechniek konden we al onze kennis van koeltechnische installaties kwijt bij de inrichting van de gloednieuwe Spar City Store in de Boschstraat in het centrum van Maastricht. Het vloeroppervlak in deze centrumsupermarkt was zeer beperkt, en dat vergde veel creativiteit. Met speciaal ontwikkelde, ondiepe koel- en vriesmeubelen gaven we de winkel, ondanks de beperkte plek, toch voldoende presentatie-mogelijkheden. Met een meubeldiepte van slechts 60 centimeters besparen die meubels ruimte, zonder aan uitstraling in te leveren. Stekkerklare meubelen waren in dit geval geen optie, vanwege de warmte-impact die de koeling van zulke meubels heeft. Daarom sloten we al onze koel- en vriesmeubelen aan op de CO2-koelinstallatie die we in het magazijn plaatsten. Ook daar was de ruimte beperkt. Bij Koning Koudetechniek hebben we daar evenwel een efficiënte oplossing voor.

Mini-koelinstallatie met binnen-gascooler

Speciaal voor kleinere supermarkten hebben we een volwaardige maar beperkt afgemeten koel- en vriesinstallatie ontwikkeld die werkt op het natuurlijke koudemiddel CO2. Voor plaatsing van de bijbehorende gascooler verrichtten onze installateurs een technisch hoogstandje. Bij Koning Koudetechniek vinden we over het algemeen ruimte op het dak van een winkel, maar midden in de monumentale binnenstad was dat geen optie. De oplossing vonden we in een binnen-gascooler die een plek kreeg op de eerste verdieping, waarbij de aanzuiging en het uitblazen van de lucht via buiten gaat. Tot slot sloten we het hele koel- en vriessysteem aan op onze online Koning Koudemeldkamer in Bakel, waardoor 24/7 bewaking gegarandeerd is. Met de oplevering van deze unieke centrumsupermarkt heeft Maastricht er een tweede Spar City Store bij. Aan de Boschstraat, tussen de Markt en de Maasboulevard, ligt de ontstaansgeschiedenis van Koninklijke Sphinx. Tegenwoordig is het een gemengde woon- en winkelstraat. De bewoners vinden in de nieuwe buurtsuper alles voor hun dagverse boodschappen. Dagjesmensen en toeristen kunnen er voor een vers belegd broodje met kopje koffie terecht. Bij Koning Koudetechniek zijn we trots op de koninklijke prestatie die we daarvoor op die koninklijke plek mochten leveren.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×