Spar Molenhoek

profiteert dankzij ons geïntegreerde koel- en verwarmingssysteem van een groene en gasloze toekomst.

  • Klantnaam Spar Molenhoek
  • Datum Week 11 2021
  • Type installatie CO2 met WTW
  • BVO 597 m²
  • VVO 489 m²
  • Branche retail

Bij de verbouwing van de Spar in het Gelderse plaatsje Molenhoek konden onze Koning Koude-ingenieurs en -monteurs hun technische hart volledig ophalen. De buurtsupermarkt werd werkelijk compleet gestript en opnieuw opgebouwd. Met Koning Koudetechniek demonteerden we de hele koelinventaris op de winkelvloer om deze te vervangen door nieuwe koel- en vriesmeubels, gestyled volgens de laatste Spar 3.0 buurtformule. In het magazijn bouwden we nieuwe koelcellen- en een vriescel op. Bovendien plaatsten we twee heaters en een luchtgordijn in de winkel. Want onze werkzaamheden hielden bepaald niet op bij de inrichting. Vanuit Koning Koudetechniek installeerden we een compleet en geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem. Basis van ons systeem is een nieuw opgebouwde CO2-koelinstallatie. Die stuurt niet alleen alle koel- en vriesmeubels en opslagcellen aan. Door hergebruik van vrijkomende restwarmte wordt tegelijkertijd de complete winkelverwarming gevoed. Daarmee kon de Gelderse Spar ‘van het gas af’, met positieve gevolgen voor het milieu én de energierekening.

Koning Koudetechniek geeft Spar herkenbaar gezicht en duurzame body

Uitstel betekende voor de Spar in Molenhoek, onder de rook van Nijmegen, gelukkig geen afstel. Vanwege de consequenties van het corona-virus werd een voorgenomen verbouwing met een jaar uitgesteld. Nu mocht de supermarkt van ondernemer Assad Yousufzai alsnog de geplande metamorfose ondergaan. Vanuit Koning Koudetechniek gaven we die ombouw smoel met nieuwe koel- en vriesmeubels volgens de laatste Spar 3.0 buurtformule. Onderhuids was onze bijdrage nog veel groter. We plaatsten nieuwe koel- en vriescellen in het magazijn en bouwden een nieuwe CO2-koelinstallatie op. Bovendien namen we de hele winkelverwarming mee in het door ons geïnstalleerde systeem, door vrijkomende koelwarmte via warmtewisselaars slim en efficiënt her te gebruiken. Dat laatste mogen we bij Koning Koudetechniek inmiddels gerust een specialiteit van het huis noemen. Op 18 maart mocht eigenaar Assad Yousufzai zijn Spar weer openen voor het publiek. Hij had er samen met zijn personeel naar uitgekeken om zijn klanten weer in de nieuwe supermarkt te mogen ontvangen, liet hij via sociale media weten. Bij Koning Koudetechniek snappen we precies waarom: Assad heeft zijn Spar niet alleen een frisse, maar ook een duurzame toekomst gegeven.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×