Retail - Nederland

Spar Nijmegen St. Agnetenweg

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Dankzij slim meedenken meer ruimte gecreëerd in de winkel

Ruimte besparende opbouw van de centrale koel- en vriesinstallatie

Gasloos en energiezuinig verwarmingssysteem

De klantvraag

Bij Koning Koudetechniek zien we het als een sport om elk project uit te bouwen tot het meest optimale eindresultaat. Geen supermarkt is namelijk hetzelfde. En elke verbouwing is anders. Dat maakt het werk voor ons bij Koning Koudetechniek ook zo leuk en uitdagend.

Bij de verbouwing van de Spar aan de Sint Agnetenweg in Nijmegen viel ons oog op de oude machinekamer, die samen met een koelcel op het buitenterrein stond opgesteld. In die machinekamer was de gedateerde koelinstallatie opgebouwd, die hoognodig aan vervanging toe was.

Onze oplossing

De buitenopstelling ‘an sich’ was niet verouderd en bood ons voldoende plaats om onze nieuwe koel- en vriesinstallatie in te plaatsen. Dat scheelde doorslaggevende ruimte in de winkel zelf. Die hoefde daardoor niet te worden uitgebouwd om plaats te creëren voor de nieuwe vers keuken en de Tosti Club-formule. Oftewel; Dankzij slim meedenken boden we Spar Lindenholt met Koning Koudetechniek meer winkel voor hetzelfde geld.

Spar verzorgd van luxe en comfort

Na het verwijderen van diverse plafondlagen, die in de loop van de tijd op verschillende hoogtes zijn aangebracht, is een supermarkt ontstaan die alleen al vanwege de gecreëerde winkelhoogte luxe uitstraalt. Comfortformules als de Tosti Club en een verskeuken dragen ook in assortiment bij aan die uitstraling van luxe en comfort.

Vanuit Koning Koudetechniek sloten we naadloos aan bij die uitstraling. We richtten de winkel in met nieuwe koelwanden, vrieskasten en koel- en vriesvitrines uit onze hoogwaardige meubellijn. Daar hield onze bijdrage bepaald niet op. Alle meubels worden nauwgezet en betrouwbaar aangestuurd vanuit de centrale koel- en vriesinstallatie, die we -ruimtebesparend!- opbouwden in de buiten het pand opgestelde machinekamer. Met die installatie bespaarden we niet alleen op ruimte, maar ook op energiekosten.

Koning Koudetechniek bezorgt Spar-klanten winkelfeestje

Dankzij terugwinning van de opgewekte warmte bij het koelproces fungeert de installatie ook als energiezuinige aanjager van het verwarmingssysteem. En kon de gasaansluiting worden afgekoppeld. Daarmee is Spar Lindenholt niet alleen qua winkelbeleving, maar ook qua duurzaamheid helemaal klaar voor een gezonde toekomst.

Op 7 juli opende de ververste Spar opnieuw de deuren. “We gaan er een feestje van maken”, stond op de sociale media te lezen. Bij Koning Koudetechniek vonden we het een feest om dat feestje mogelijk te maken.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!