Retail - Nederland

Spar Philippine

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

CO2 met WTW installatie

Gasloos

Duurzaamheid gecombineerd met betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid

Reviseren van bestaande meubels

De klantvraag

Het nieuwe gemaksconcept van Spar vergde wat extra voorbereiding van onze kant. De vernieuwing bestaat namelijk uit een groter versplein, een tapaskoeling, verbeterde presentatie van het AGF (Aardappelen, Groente en Fruit) in vierttrapsmeubels plus een foodservice-meubel voor alle verse broodjes en pizza’s. Meer diversiteit aan koelingen dus.

Onze Oplossing

Het lukt onze koeltechnische experts natuurlijk prima om al die verschillende meubels bedrijfszeker en afzonderlijk ingeregeld aan te sluiten op de centrale CO2 koelinstallatie. Die installatie voorzagen we van een warmtewisselaar. Daarmee gebruiken we de restwarmte, die wordt opgewekt tijdens het koelproces, slim voor de winkelverwarming.

Daarnaast plaatsten we een warmtepompinstallatie voor de kantine en kantoorruimtes waarmee zowel zomers als in de winter energie efficiënt op de gewenste temperatuur worden gehouden. De koel- en vriesinstallatie stuurt op de eerste plaats alle koel- en vriesmeubels in de winkel aan.

Compleet geïntegreerd klimaatsysteem van Koning Koudetechniek voor jongste Spar-formule

We richtten de winkel deels in met nieuwe meubels uit onze eigen Koning Koudelijn. Daarnaast reviseerden onze experts een deel van de bestaande meubels, en maakten ze zo budgetvriendelijk klaar voor betrouwbaar hergebruik. Alle nieuwe en vernieuwde winkelmeubels, onder meer een tapaskoeling en een speciaal koelmeubel voor alle verse broodjes en pizza’s, worden centraal en graadnauwkeurig aangestuurd door onze efficiënte en betrouwbare CO2 koel- en vriesinstallatie.

Via een warmtewisselaar op die installatie wordt ook het winkelklimaat efficiënt en betrouwbaar op temperatuur gehouden. En gasloos; niet vervelend in deze tijd.

Op woensdag 5 oktober mocht Peter Bolleman zijn compleet vernieuwde Spar trots tonen aan zijn klanten. “Ik kan met geen pen beschrijven hoe enthousiast ik ben over de winkel”, liet hij via ‘de socials’ weten. Bij Koning Koudetechniek worden we enthousiast van zijn enthousiasme.

Uitgelicht Klantverhaal

Spar Bolleman

“Het is nu de winkel die ik altijd al wilde”

Een compleet nieuwe én duurzame Spar inrichten. Een klus waar Koning geen nee tegen zei. “Ik wilde al heel lang een nieuwe winkel-inrichting”, aldus eigenaar Peter Bolleman van de Spar in Philippine.

Lees het klantverhaal

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!