Retail - Nederland

Spar Utrecht Mariaplaats

De uitdaging kort samengevat

Revisie bestaande koelmeubels en koelinstallatie

Korte verbouwingstijd bespaart gedoe en kosten

Verruiming koelcapaciteit volgt optimale winkelindeling

De klantvraag

Supermarktondernemers Ismail Abdel Rahman en Wessel van der Kraan namen medio vorig jaar twee Spar City-winkels in hartje Utrecht over, één in het WTC-gebouw en één op de hoek van de Mariastraat en de Mariaplaats.

Na een aanloopperiode van een klein jaar vonden de ondernemers het nu de hoogste tijd om Spar City Mariaplaats volledig naar hun hand te zetten. Bij Koning Koudetechniek kregen we de vraag om slim mee te denken over de koeltechniek in de binnenstadssupermarkt van krap 100 vierkante meter, zodat de winkel een optimale indeling kent én koeltechnisch weer volledig toekomstklaar is.

Onze oplossing

Voor de twee supermarktondernemers was het belangrijk dat hun Spar City Mariaplaats met zo min mogelijk overlast, duurzaam en budgetvriendelijk naar de laatste Spar City formule gebracht zou worden. Dat was een uitdaging, ook al omdat hun supermarkt gevestigd is in een monumentaal pand midden in het hart van de Domstad.

Complete winkelverbouwing binnen twee weken

Dankzij een strakke planning van onze werkvoorbereiders konden we bij Koning Koudetechniek de verbouwingstijd tot een minimum beperken. In nog geen twee weken tijd werd een compleet nieuwe winkel gecreëerd.

Vanuit Koning Koudetechniek keken we met een duurzaam oog naar de bestaande koelinrichting. Een groot deel van de wandkoelingen, de vriescel in de kelder en de centrale koelinstallatie bleken nog gerust een tweede leven mee te kunnen. Vanzelfsprekend na grondige inspectie én revisie door onze technische koelspecialisten.

Revisie én capaciteitsuitbreiding centrale koelinstallatie

Die centrale koel- en vriesinstallatie kreeg daarbij een capaciteitsuitbreiding, om aan de grotere koelvraag te voldoen. In de winkel plaatsten we namelijk verschillende nieuwe wandkoelingen, cascademeubels en een gekoelde toonbank. Met een nieuwe, stekkerklare ééndeurs-vrieskast maakten we de winkelinrichting vanuit Koning Koudetechniek compleet.

Op woensdag 7 juni mochten Ismail Abdel Rahman en Wessel van der Kraan trots hun compleet vernieuwde Spar City Mariaplaats openen. Met dank aan Koning Koudetechniek, lieten ze ons weten, voor het proactief meedenken en de retestrakke planning.

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!