Retail - Nederland

Spar Vlissingen

CO2 met WTW

De uitdaging kort samengevat

Duurzaam, geïntegreerd en energiezuinig koel- en verwarmingssysteem

Korte verbouwingstijd dankzij vooraf gebouwde installatie

Gasloos: pure winst voor zowel de energierekening als het milieu

CO2 met WTW installatie

De klantvraag

Franchisenemer Josephine van de Veire weet het zeker. De grote koffiehoek in haar nieuwe Spar gaat een centrale plek innemen in de wijk Middengebied in Vlissingen: “Een plek waar mensen onder het genot van een lekker vers bakje koffie elkaar kunnen ontmoeten”, zei ze daarover in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Hoewel we bij Koning Koudetechniek zeker niet vies zijn van een kopje koffie, richtten we ons bij de verbouwing van de Spar met name op de koeltechniek.

Onze oplossing

Bij Koning Koudetechniek dragen we bij aan een buurtsupermarkt die in alles toekomst uitstraalt, door de Spar in te richten met een duurzaam, geïntegreerd en energiezuinig koel- en verwarmingssysteem. De centrale motor van dat systeem is onze koel- en vriesinstallatie die draait op het natuurlijke koudemiddel CO2.

Om verbouwingstijd te besparen bouwden we die installatie al vooraf op in onze werkplaats. Daarbij monteerden we ook een warmtewisselaar, waarmee we de warmte die tijdens het koelproces wordt gewonnen, kunnen hergebruiken voor toepassing in de winkelverwarming.

Gasloos, pure winst voor zowel de energierekening als het milieu

De nieuwe Spar gaat daardoor gasloos door het leven, wat pure winst is voor zowel de energierekening als het milieu. In het magazijn bouwden we een nieuwe opslagkoel- en vriescel op. En de winkel zelf richtten we volledig nieuw in met energiezuinige koel- en vriesmeubels uit onze eigen meubellijn. Daarbij sloten we vanzelfsprekend aan bij de styling en de buurtformule van Spar, inclusief centrale vers keuken en ‘The Tosti Club’ formule.

Klaar voor een gezonde toekomst!

Tot slot verzorgden we de verwarming in de buurtsupermarkt van Josephine, door toepassing van warmteterugwinning op de koelinstallatie. Met die ‘gratis’ restwarmte kunnen we de gehele verwarming duurzaam en energievriendelijk voeden. Daarmee maakten we de Spar aan het Pablo Picassoplein, vanuit Koning Koudetechniek niet alleen qua inrichting, maar ook qua energiehuishouding helemaal klaar voor een gezonde toekomst.

Op donderdag 16 juni kon een trotse Josephine van de Veire haar gloednieuwe Spar openen voor de wijkbewoners. Een echte buurtwinkel voor het Middengebied, beloofde ze. “Met veel kruidenierswaren, artikelen voor maaltijdmomenten en verse pizza’s, wraps en tosti’s.” ‘En een state-of-the-art koel- en verwarmingssysteem’, zouden we vanuit Koning Koudetechniek willen toevoegen. Of is dat beroepsdeformatie?

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!