Verkooijen Champignons

kan met een nieuwe machinekamer de temperatuur in de productiecellen optimaal en duurzaam regelen

  • Klantnaam Verkooijen Champignons
  • Datum Week 40 2018
  • Type installatie Koelinstallatie met WTW
  • Branche agro-food

Koning Koudetechniek koppelde een compleet nieuwe machinekamer aan de koelinstallatie van Verkooijen Champignons. De Ospelse champignonteler kan met die nieuwe machinekamer de temperatuur in de productiecellen optimaal en duurzaam regelen. Ook alle leidingen werden opnieuw aangelegd.

De nieuwe machinekamer vervangt twee oude units

Paddestoelen groeien van nature in de herfst heeft Coen Verkooijen, eigenaar van Verkooijen Champignons, ons uitgelegd. Coen probeert de herfst zo optimaal mogelijk na te bootsen. In het begin brengt hij de compost waarop de champignons groeien op 25 graden. Daarna moet de temperatuur gecontroleerd dalen. De champignon-productie vindt plaats in cycli van vijf weken. Verkooijen Champignons heeft twee bedrijfshallen met elk vijf gesloten productiecellen. De nieuwe machinekamer van ons vervangt twee oude units die gebruikt werden voor de temperatuur-regeling. Vervanging was nodig omdat die units draaiden op een verouderd koudemiddel. Onze nieuwe machinekamer draait op het meer milieu-vriendelijke freon R407F koudemiddel.

Warmtewisselaar om overige bedrijfsruimtes te verwarmen

Er zit bovendien een warmtewisselaar op zodat Verkooijen de warmte die bij de koeling vrijkomt kan gebruiken om bedrijfsruimtes te verwarmen. Omdat in de productiehallen geen ruimte was voor de machinekamer, werd de installatie ingebouwd in een container. Die werd kant en klaar geplaatst op het terrein van Verkooijen. Een doeltreffende oplossing. We hebben de installatie helemaal op kunnen bouwen in onze productiehal in Bakel. Daardoor konden we in Ospel direct aan de slag. In de machinekamer bevindt zich een geavanceerde regelkast waarmee de vernieuwde installatie van

24/7 temperatuur bewaking

Verkooijen Champignons nauwgezet wordt aangestuurd. Deze regelkast is via internet verbonden met onze Meldkamer in Bakel. Hierdoor wordt de werking van de installatie continu bewaakt. Natuurlijk heeft ook Verkooijen online toegang tot de regelunit. Verkooijen Champignons heeft hierdoor altijd en overal zicht op de temperatuur in de cellen. En kan dit vanaf een laptop bijsturen als dat nodig is. We vervingen bij de champignonteler bovendien alle leidingen tussen de machinekamer en de tien koel-units bij de productiecellen. Vijf oude koelblokken worden binnenkort vervangen. De juiste temperatuur is belangrijk voor het productieproces van de champignons. Regeltechnisch gezien komt er bij Verkooijen dus het één en ander kijken. Dat maakt het interessant voor ons. Het is precisie-werk, waar wij als Koning Koudetechniek voor staan.

Even bellen? mailen mag ook

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×