‘Zolang ik kan rijden, doe ik het!’

Cor Meijer

Functie

Chauffeur

‘Zolang ik kan rijden, doe ik het!’

Collega Cor Meijer werkt sinds 2011 bij Koning Koudetechniek als chauffeur. Hij werkt nog met veel plezier, alhoewel hij zijn pensioenleeftijd al gepasseerd is.

Hoe ben je eigenlijk bij Koning terecht gekomen?

“Marc sprak me aan bij de bakker in Bakel. Hij zei: ‘Cor, kan ik jou bellen als ik een chauffeur nodig heb?’ Zo simpel is het gegaan. Ik hoor er al jaren helemaal bij. Als ik niet naar een feestje van Koning kom, krijg ik op m’n flikker.” 

Je bent je pensioenleeftijd gepasseerd, waarom ben je nog steeds aan het werk?  

“De hele dag binnen zitten, dat is niks voor mij. Als ik gebeld word voor een klus, vrolijkt me dat altijd op. En daarnaast willen ze me geloof ik niet kwijt én het levert nog geld op ook. Ik heb kleinkinderen waar ik graag leuke dingen voor koop. Ik vraag me soms wel eens af: ga ik nog met pensioen? Maar zolang ik kan rijden, doe ik het!” 

Kun je lichamelijk gezien nog alles?

“Nou ik heb een tijdje geleden wel aangegeven dat ik niet meer zo graag in de grote vrachtwagens rijd. Dat in- en uit stappen wordt steeds lastiger. Maar als er iemand ziek of met vakantie is, dan rijd ik er gewoon mee hoor. Daarvoor een extra medewerker inhuren vind ik onzin.” 

Heb je nog een mooie anekdote?

“Genoeg! Maar als ik er dan toch iets moet noemen, dan is het ‘vergeet-incident’ in Krakau. We waren met een team van 35 man een heel weekend weg. Na een rondleiding door een concentratiekamp zei ik tegen mijn collega’s dat ik nog even naar het toilet moest. Toen ik terugliep, zag ik onze bus de hoek om rijden. Een grap dacht ik. Dus ik bleef net zo lang wachten tot ze me weer zouden oppikken. Het bleek geen grapje en pas na 2 uur misten ze me. Ik krijg nog weleens de opmerking: ‘Cor moet je niet naar de wc?’ Dan lachen we er weer om.”  

Samen succesvol

Koeltechniek is altijd in ontwikkeling. Wij dus ook. Deze ontwikkelingen én de groei van Koning Koudetechniek doen wij natuurlijk niet alleen. Al sinds het bestaan van Koning Koude geloven wij in het gevoel van samen, want dan maak je pas écht verschil. Samen houden we innovaties bij, samen creëren we elke dag passende oplossingen voor onze klanten en samen maken we Koning Koudetechniek. En daar zijn we trots op.

Contact opnemen
0492 344 555