‘Koeltechniek is een familieafwijking’

Niels Jongejans

Functie

Technisch specialist

‘Koeltechniek is een familieafwijking’

Collega Niels Jongejans werkt sinds 2011 bij Koning Koudetechniek. Hij vertelt hoe hij in de koeltechniek terecht gekomen is: “Mijn vader en een paar neven werkten al in deze sector. Je zou kunnen stellen dat koeltechniek een familieafwijking is… Hiervoor werkte ik 9 jaar bij het bedrijf van mijn neef in Uitgeest, boven Amsterdam. Maar ik wilde graag weer in Brabant aan de slag. De plek waar mijn ‘roots’ liggen en waar ik met veel plezier woon.”

Vertel eens wat meer over je werk?

“Ik ben technisch specialist, al noem ik mezelf liever koelmonteur. Als technisch specialist ben ik de back-up voor onze monteurs. Best bijzonder dat we die baan hier hebben, het is een zeldzame functie. Sterker nog: we hebben ‘m zelf gecreëerd. Simpelweg omdat er behoefte aan was. Ik kan op afstand meekijken met onze monteurs en ze ondersteunen bij het oplossen van problemen. Zo staan ze er niet alleen voor. Overigens werk ik niet altijd op afstand hoor, ik ga ook nog altijd graag mee op pad met mijn bahco.”

Wat voor achtergrond heb je?

“Ik begon als automonteur, maar eigenlijk vond ik daar niets aan. Toen zei mijn neef: “Als ik jou eens koeltechniek leer?”. Dat leek me wel wat. Hij raadde me aan om de opleiding elektrotechniek te volgen. Daar heb je namelijk veel aan als koelmonteur, het is de basis die je nodig hebt. Daarnaast heb ik mijn STEK-diploma gehaald, dat is verplicht als je werkt met koudemiddelen.”

En je studeert nog steeds, toch?

“Klopt. Ik volg een post hbo-opleiding, samen met collega’s Marcel en Martijn. Omdat de ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen, is het heel belangrijk om je te blijven ontwikkelen. En dat stimuleert Koning ook.” 

Samen succesvol

Koeltechniek is altijd in ontwikkeling. Wij dus ook. Deze ontwikkelingen én de groei van Koning Koudetechniek doen wij natuurlijk niet alleen. Al sinds het bestaan van Koning Koude geloven wij in het gevoel van samen, want dan maak je pas écht verschil. Samen houden we innovaties bij, samen creëren we elke dag passende oplossingen voor onze klanten en samen maken we Koning Koudetechniek. En daar zijn we trots op.

Contact opnemen
0492 344 555