Johnny voelt zich op zijn plek bij Koning Koudetechniek

Johnny Sleegers

Functie

Koelmonteur

Johnny voelt zich op zijn plek bij Koning Koudetechniek

Johnny is sinds januari 2017 in dienst bij Koning Koudetechniek. Met veel plezier, zegt de jonge, aankomend allround monteur, die zich geen betere werkomgeving kan voorstellen: ‘Elke dag is hier anders en iedereen staat voor elkaar klaar.’

“De afwisseling”, antwoordt Johnny (27) resoluut op de vraag wat werken bij Koning Koudetechniek voor hem zo aantrekkelijk maakt. “Je bent hier elke dag iets anders aan het doen. Bij ‘Koning’ komen ook alle technische vakgebieden samen; werktuigbouw, koeltechniek, elektrotechniek en meet- en regeltechniek. Je hoeft je dus nooit te vervelen.”

Dynamiek

Johnny begon zijn dienstverband in januari 2017. Daarvoor werkte hij als 3D-tekenaar bij een technische firma in Best, waar hij via Havo, MBO-mechatronica en een HBO-stage terecht was gekomen. Maar hij miste de dynamiek van de werkvloer, zegt hij: “Ik wilde met mijn handen werken. Mijn broer zat al bij Koning Koudetechniek en zei dat ze monteurs zochten. Na mijn eerste gesprek was ik aangenomen.” Dat bracht hem precies de dynamiek die hij zocht, vervolgt hij met een brede lach: “De ene dag sta je in de hal leidingwerk voor te bereiden. De volgende dag ga je met een ploegje op pad om ergens in het land een supermarkt van A tot Z opnieuw in te richten.”

Een grote familie

Dat dat laatste betekent dat hij soms lange dagen maakt of zelfs in een plaatselijk hotel moet overnachten, noemt Johnny allesbehalve vervelend: “Zo’n verbouwing is strak gepland en goed voorbereid. Toch kun je altijd iets onverwachts tegenkomen. Dat moet je dan samen ter plekke oplossen, want het werk moet wél op tijd klaar zijn. Die hectiek vind ik mooi.”

De onderlinge sfeer is hierbij een groot voordeel, voegt hij daar direct aan toe: “Er heerst hier een hele goede werkmentaliteit. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook ruimte om samen te ouwehoeren. En iedereen staat altijd klaar om bij te springen als het nodig is. Koning Koudetechniek is een familiebedrijf. En zo voelen wij ons als werknemers ook, als één grote familie.”

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden

Met zijn mechatronica-achtergrond kwam Johnny als koeltechnisch groentje binnen bij Koning Koudetechniek. Maar dat voelde nooit als belemmering: “Niemand is hier te beroerd om je het één of ander uit te leggen. Dus je leert snel.” Daarnaast biedt Koning Koudetechniek hem alle ruimte zich te ontwikkelen. Er is een intern trainingscentrum en er zijn mogelijkheden om je buitenshuis verder te bekwamen, vertelt Johnny: “Ik wil me graag ontwikkelen tot allround monteur en volg op dit moment een opleiding op niveau 3. Dat wordt volop gestimuleerd. Als je door wilt groeien krijg je daar ook alle mogelijkheden voor.”

Spijt om bij Koning Koudetechniek te werken heeft Johnny dus nog geen enkel moment gehad, besluit hij. Hoewel: “Voor mijn eindstage op het MBO kon ik ook bij Koning Koudetechniek terecht, maar die plek werd precies voor mijn neus vergeven. Achteraf gezien is dat wel zonde”.

Samen succesvol

Koeltechniek is altijd in ontwikkeling. Wij dus ook. Deze ontwikkelingen én de groei van Koning Koudetechniek doen wij natuurlijk niet alleen. Al sinds het bestaan van Koning Koude geloven wij in het gevoel van samen, want dan maak je pas écht verschil. Samen houden we innovaties bij, samen creëren we elke dag passende oplossingen voor onze klanten en samen maken we Koning Koudetechniek. En daar zijn we trots op.

Contact opnemen
0492 344 555