‘Voor mijn werk moet je een universele man zijn’

Michal Baran

Functie

Logistiek medewerker

‘Voor mijn werk moet je een universele man zijn’

Dat zegt Michal Baran, logistiek medewerker bij Koning Koudetechniek. Dat blijkt. In gesprek met Michal komen in één adem de woorden expeditie, slijptol, ledverlichting, transport, tekenen en meubels ombouwen, voorbij. Dus universeel, ja, inderdaad. En ook graag twee rechterhanden erbij. Hoe Michals werk eruitziet? Je leest ’t hier.

Want logistiek medewerker, wat doe je dan?

‘Dat vraagt mijn vrouw ook vaak aan me,’ lacht Michal. ‘En het antwoord is ‘van alles’. Mensen denken nog wel eens dat ik de hele dag op de heftruck zit, maar dat is niet zo. Natuurlijk, als de vracht binnenkomt moet je binnenkomende goederen wegzetten. Maar het is vooral met je handen werken en goed nadenken.’.

Leg uit

‘Het eerste contact met alle materialen die binnenkomen, heb ik. Het transport komt binnen en dan ga ik vrachten lossen, openmaken, folie en karton eruit halen en dan bv het koel/vries meubel klaarmaken voor de monteurs die de elektra en koeltechniek voorbereiden. Daarna komt het meubel terug naar mij en hang ik de schappen op, bouw de ledverlichting erin, doe de bestikkering en zorg dat het meubel klaarstaat voor transport. Gaat het om revisiemeubelen dan maak ik ze open, maak ze schoon, zodat ze klaar zijn voor de spuiterij en daarna bouw ik het meubel om.

Dan hoef je je niet te vervelen

‘Klopt. Waar we ooit begonnen met 1 winkel per maand doen we nu 3, 4 winkels per week. We zoeken er nu dan ook een logistiek medewerker bij. Iemand met twee goede rechterhanden en nauwkeurig. Voor mijn werk moet je een universele man zijn: een beetje expeditie, een beetje logistiek, slim nadenken, inzicht hebben in hoe je een meubel kunt veranderen, je heftruckcertificaat hebben, vrachten laden en lossen. Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat elke dag anders is. Je bent met van alles bezig en je hebt veel contact met je collega’s.’

Leuke collega’s ook?

‘Hele leuke collega’s. Toen ik hier negen jaar geleden begon, was ik de 15e medewerker, nu zijn het er 67. Het bedrijf is constant in groei en het is er nog steeds even fijn werken als toen ik begon. Wij hebben een fijn team, een goede werkgever. We helpen elkaar vooruit. De werksfeer is heel goed.’

Dus, heb je twee rechterhanden en wil je werken in een fijn team?

‘Kom dan naar Koning Koudetechniek en word mijn logistieke collega.’ Meer weten over deze super afwisselende baan? Bekijk snel de vacature logistiek medewerker.

Samen succesvol

Koeltechniek is altijd in ontwikkeling. Wij dus ook. Deze ontwikkelingen én de groei van Koning Koudetechniek doen wij natuurlijk niet alleen. Al sinds het bestaan van Koning Koude geloven wij in het gevoel van samen, want dan maak je pas écht verschil. Samen houden we innovaties bij, samen creëren we elke dag passende oplossingen voor onze klanten en samen maken we Koning Koudetechniek. En daar zijn we trots op.

Contact opnemen
0492 344 555