‘Als je hard werkt, kan alles’

Harm Verhagen

Functie

Koelmonteur

‘Als je hard werkt, kan alles’

Zegt collega Harm Verhagen. Hij vertelt over zijn werk bij De Koning en hoe het allemaal begon. “Ik werk hier sinds 2006, maar ik ken oprichter Gerrit de Koning al langer. Bij zijn vorige bedrijf B&K heb ik ook voor hem gewerkt. Toen Gerrit en zijn compagnon uit elkaar gingen, had Gerrit helaas niet meteen de middelen om mij mee te nemen. Maar hij beloofde me “zodra het kan, laat ik het je weten”. En zo geschiedde. Nu werk ik hier alweer 16 jaar.”

Je hebt dus de tijd meegemaakt dat Koning Koudetechniek nog een klein clubje was?

“Ja, dat was een mooie tijd. Er werd keihard gewerkt, ook ’s nachts en in de weekenden. Ondanks de drukte was het altijd gezellig. Zonen Geert en Marc de Koning werkten ook in het weekend en er werd altijd voor eten gezorgd. Ik vond het nooit vervelend om zoveel te werken.”

Kun je jouw functie omschrijven?

“Zeker. Ik werk als koelmonteur en voer servicewerkzaamheden uit. Die afwisseling vind ik ontzettend leuk. Ik heb aangegeven dat ik meer storingen wil doen en die kans heb ik gekregen. Dat typeert het bedrijf wel. Als je hard werkt, kan alles en word je goed beloond.”

Waar kijk je met plezier op terug?

“Als ik terugblik moet ik altijd aan Gerrit denken. Aan hoe hij nooit het geduld had om installaties af te pompen, met als gevolg dat de zaak regelmatig overstroomde met koelmiddel. Als ik daaraan terugdenk, schiet ik nog altijd in de lach. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen 16 jaar.”

Samen succesvol

Koeltechniek is altijd in ontwikkeling. Wij dus ook. Deze ontwikkelingen én de groei van Koning Koudetechniek doen wij natuurlijk niet alleen. Al sinds het bestaan van Koning Koude geloven wij in het gevoel van samen, want dan maak je pas écht verschil. Samen houden we innovaties bij, samen creëren we elke dag passende oplossingen voor onze klanten en samen maken we Koning Koudetechniek. En daar zijn we trots op.

Contact opnemen
0492 344 555