Rob switchte van de elektrotechniek naar de koeltechniek: ‘Werken bij Koning Koudetechniek voelt steeds meer als hobby’

Rob Sleegers

Functie

Koelmonteur

Rob switchte van de elektrotechniek naar de koeltechniek: ‘Werken bij Koning Koudetechniek voelt steeds meer als hobby’

Rob verruilde zijn baan als elektricien medio 2018 voor een functie als installatie-monteur bij Koning Koudetechniek. Van die overstap naar de koeltechniek heeft hij sindsdien geen dag spijt gehad: ‘Van opleiding tot bedrijfsuitjes; alles is hier perfect geregeld.’

“Ik vind de koeltechniek veel leuker dan de elektrotechniek. Dat had ik vroeger nooit gedacht.”

Rob is direct duidelijk. De dertigjarige Bakelnaar trad op 1 mei 2018 in dienst bij Koning Koudetechniek, nadat hij in de jaren daarvoor als elektricien had gewerkt. Hoewel hij in dat vak zijn vooropleiding heeft genoten, is hem sinds zijn overstap naar het Bakelse koeltechnische installatiebedrijf één ding helemaal duidelijk geworden; als installatie-monteur in de koeltechniek kan hij zijn ei volledig kwijt.

“Het werk is heel breed”, vertelt Rob daarover.

“Er komt nog steeds elektrotechniek bij kijken. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van de koelmeubels en het trekken van de kabels. Ook in de installaties zelf zit veel elektrotechniek, wat voor mij natuurlijk een voordeel is. Daarnaast heb je de koeltechniek zelf. Dat stuk van het werk was nieuw voor me. Dat is dus een uitdaging, maar daarin leer ik elke dag bij. Daar word je hier ook op allerlei manieren bij geholpen.”

Opleidingen en vakinhoudelijke cursussen bij Koning Koudetechniek

Rob noemt als eerste voorbeeld de koeltechnische opleiding die hij vanuit Koning Koudetechniek kreeg aangeboden: “Met twee collega’s gingen we iedere zes weken één week naar school in Ede. Die week werden we vrijgepland en viel gewoon onder ons werk. Ook verder was alles geregeld, zelfs het vervoer van en naar Ede.”

Daarnaast benoemt Rob de vakinhoudelijke cursussen die intern bij Koning Koudetechniek gegeven worden, bijvoorbeeld over zelf ontwikkelde installatie-toepassingen. “Daar is een eigen cursuslokaal voor ingericht op de zaak, compleet met deelinstallaties. Heel praktijkgericht dus.”

‘Iedereen wil voor elkaar werken’

Tot slot, en niet onbelangrijk, haalt Rob de ondersteuning aan die hij van collega’s krijgt en de adviezen die hij bij hen kan inwinnen: “Het team van Koning Koudetechniek is een hele hechte club. We hebben allemaal dezelfde mentaliteit. Iedereen wil voor elkaar werken en we proberen elkaar aan de gang te houden. Dat is ook mooi aan het werken hier.”

Die mentaliteit is volgens Rob kenmerkend voor de open, no-nonsense werksfeer binnen het Bakelse familiebedrijf: “Er kan hier gewoon heel veel. Als je een keer ’s avonds terug wilt komen om iets af te maken is dat geen probleem. En als je aangeeft dat je bepaalde gereedschappen nodig hebt wordt dat direct geregeld. Alle deuren staan hier altijd open.”

Om daar direct aan toe te voegen: “We krijgen bijvoorbeeld ook elke vrijdagmiddag friet op de zaak. Dat lijkt misschien klein, maar het zegt heel veel.”

Samen met de feestjes en bedrijfsuitjes die, mits ‘corona’ ze niet belet, regelmatig georganiseerd worden maakt het dat Rob zich bij Koning Koudetechniek volledig op zijn plek voelt: “Ik mag op pad met leuke collega’s. Het werk is gevarieerd. En ik voel me steeds beter thuis in de koeltechniek. Daardoor begint het werk bijna als hobby te voelen.”

Een goede keuze om te switchen

Spijt van zijn switch, vanuit de elektrotechniek naar de koeltechniek, heeft Rob dan ook geen moment gehad, besluit hij: “Als ik had geweten dat het hier zo goed zou zijn, dan had ik veel eerder bij Koning Koudetechniek gesolliciteerd.”

Volop mogelijkheden voor zij-instromers in de techniek dus! Overtuigd? Bekijk dan onze vacature elektrotechniek.

Samen succesvol

Koeltechniek is altijd in ontwikkeling. Wij dus ook. Deze ontwikkelingen én de groei van Koning Koudetechniek doen wij natuurlijk niet alleen. Al sinds het bestaan van Koning Koude geloven wij in het gevoel van samen, want dan maak je pas écht verschil. Samen houden we innovaties bij, samen creëren we elke dag passende oplossingen voor onze klanten en samen maken we Koning Koudetechniek. En daar zijn we trots op.

Contact opnemen
0492 344 555