5 stellingen voor ‘de vrouwen van kantoor’

5 stellingen voor ‘de vrouwen van kantoor’

10 ‘vrouw’ sterk zijn ze voortaan. En daarmee zijn er een stuk meer vrouwen bij Koning werkzaam dan voorheen. Langzaam maar zeker komt er dus ook een ‘vrouwelijke touch’ bij het bedrijf, toch? Over deze en andere stellingen laten ‘de dames van kantoor’- zoals ze bij Koning ook wel genoemd worden – zich uit.

Stelling 1: Koning is een echt mannenbedrijf

Dat bij Koning meer mannen dan vrouwen werken, dat is een feit. “Al is in de korte tijd dat ik hier werk het aantal vrouwen bijna verdubbeld”, lacht Brigit. Ze merkt dat de vrouwen een extra en positieve invulling geven aan het bedrijf, noem het de ‘vrouwelijke touch’.” Roos: “De mannen brengen ons technische snufjes bij en de vrouwen kijken toch net met een ander oog naar zaken. Wij zijn wel de eerste die aangeven dat het tijd is voor nieuwe bedrijfskleding.”

Stelling 2: Bij Koning werken alleen harde werkers

Wie het over Koning heeft, heeft het over harde werkers. Zo lijkt dat tenminste. En dat kan Aukje beamen: “Mensen maken hier lange dagen. Als ik hier om half 9 begin, hebben sommigen er al een halve werkdag opzitten.” Ook Pauline ziet veel harde werkers om zich heen. “Een voorbeeld? Een medewerker die in de avond nog zijn bus staat te wassen of op eigen initiatief spullen komt laden voor de volgende dag.” Silke omschrijft het zo: “Hier werken mensen die ervoor gaan.” Daar haakt Roos op in: “Iedereen doet het graag. Je wordt hier goed beloond en daar staat inzet tegenover.” Pauline: “Inderdaad, ik zie hier heel veel betrokkenheid.” Ook de dames slaan in de avond wel eens hun laptop open. Aukje: “Maar de balans wordt bewaakt.”

Stelling 3: Bij Koning letten ze op de details

Koning staat bekend als een organisatie waar alles tot in de puntjes geregeld is. Aukje vertelt daarover: “Mijn vader werkte bij een ROC en hij zag laatst een filmpje voorbijkomen van Koning. Hij zei: ‘Als ze iets doen, doen ze het goed’. Dus ja, er is hier oog voor detail en ja, dat wordt gezien door de buitenwereld.”

Stelling 4: Bij Koning is er aandacht voor het personeel

Brigit: “Zeker! Er wordt goed aan ons gedacht, zo wordt er veel georganiseerd.” Bijvoorbeeld? Roos somt op: “Denk aan een sinterklaasviering, een zomerbarbeque, decemberuitje of een personeelsfeest.” Linda vertelt dat voorheen de vrouwen niet altijd aanwezig waren. “Toen we nog een heel klein clubje waren, gingen we echt niet altijd mee. Nu is dat anders. We organiseren daarnaast ook speciaal voor de vrouwen een uitje of activiteit.” Hoe ze nog meer merken dat er aandacht voor de collega’s is? Brigit: “Dat kan van alles zijn. Neem het aanbod van sportkleding voor het hele gezin, frietje op vrijdag en zaterdag, fruit in de kantine of een attentie op je verjaardag.” En die attente houding wordt gewaardeerd én gezien, weet ook Silke: “Toen ik mijn zussen vertelde dat ik hier stage ging lopen, zeiden ze meteen: ‘zij zijn goed voor hun personeel’.”

Stelling 5: Ons werk bij Koning Koudetechniek doet ertoe

Brigit: “Ik ervaar dat zeker zo. Voorheen bestond mijn baan niet. Door mijn komst is er meer ruimte en rust gekomen bij mijn collega’s omdat ze niet steeds ‘tussendoor’ de telefoon hoeven te beantwoorden. Daarbij merk ik dat klanten een vast aanspreekpunt heel fijn vinden. Mooi dat ik daaraan kan bijdragen door mijn baan.” Pauline: “Ik denk dat we als dames van kantoor op verschillende manieren het verschil maken. Ieder doet vanuit eigen kracht de dingen waar ze goed in is. Zoals Brigit zo mooi zegt, zorgt ze voor ruimte en rust, werkt Leonie heel secuur aan de facturenstroom en houdt Roos overzicht in de financiën. Ook ondersteunt Aukje de collega’s van service, brengt Kristel ons zowel intern als extern in beeld, bouwt Silke ons eigen platform en houdt Marlijn alle procestouwtjes in handen. En Linda en ik zijn het luisterend oor.” Roos: “Ik wil benadrukken dat wij het echt als team doen, samen extra stappen zetten voor collega’s en klanten, die mentaliteit is er gewoon.”

Op de foto van links naar rechts:
Marlijn Relou – de Koning, Silke van Erp, Leonie de Koning – de Vries, Brigit van den Heuvel – de Bruijn, Kristel van Bommel, Pauline Heling, Aukje Plugers – van de Moosdijk, Roos Bankers, Linda de Koning – Maas

Samen succesvol

Koeltechniek is altijd in ontwikkeling. Wij dus ook. Deze ontwikkelingen én de groei van Koning Koudetechniek doen wij natuurlijk niet alleen. Al sinds het bestaan van Koning Koude geloven wij in het gevoel van samen, want dan maak je pas écht verschil. Samen houden we innovaties bij, samen creëren we elke dag passende oplossingen voor onze klanten en samen maken we Koning Koudetechniek. En daar zijn we trots op.

Contact opnemen
0492 344 555