‘Ik dacht: ooit wil ik daar werken’

Krzysztof Drewa

Functie

Monteur/spuiter

‘Ik dacht: ooit wil ik daar werken’

Aldus collega Krzysztof Drewa. Hij vertelt hoe hij in 2018 bij Koning Koudetechniek terecht gekomen is.

Je bent afkomstig uit Polen. Hoe ben je in Nederland terecht gekomen?

“Ik kwam naar Nederland om vakantiewerk te doen. Ik had een technisch diploma op zak, maar kwam uiteindelijk bij een boer terecht. Daar deed ik allerlei klusjes. Slapen deden mijn Poolse collega’s en ik in de schuur. We waren allemaal jong, dus we hadden daar wel een gezellige tijd. Het leek net vakantie, maar dan wel met keihard werken. Ondertussen bouwde ik mijn huis in Polen.” 

Hoe ben je bij Koning Koudetechniek terecht gekomen? 

“Koning lag op de route van mijn hardlooprondjes. Ik dacht: ooit wil ik daar werken. Tijdens de zomervakantie van 2018 nam ik contact op en van het een kwam het ander.” 

Welke werkzaamheden doe je?  

“Welke niet? Ik assisteer onder andere bij het plaatsen en aansluiten van koelmeubels op locatie. Maar ik werk bijvoorbeeld ook op de revisie-afdeling, waar ik koelmeubels reviseer en wanneer nodig in de juiste kleur spuit in onze eigen spuitcabine. Maar ik zie eigenlijk overal wel werk in. Ik doe ook klussen in de tuin en help collega’s.”  

Je vrouw en kinderen wonen in Polen? Hoe is dat?  

“Dat vind ik soms wel moeilijk, maar de situatie is nou eenmaal zo. Ik werk bewust lange dagen, zodat ik regelmatig naar Polen kan. Marc en Geert denken daarin écht met me mee. Erg fijn. Ik heb nu een stabiel leven, fijne collega’s en mijn vrouw en kinderen zijn gezond. Ik ben tevreden.” 

Samen succesvol

Koeltechniek is altijd in ontwikkeling. Wij dus ook. Deze ontwikkelingen én de groei van Koning Koudetechniek doen wij natuurlijk niet alleen. Al sinds het bestaan van Koning Koude geloven wij in het gevoel van samen, want dan maak je pas écht verschil. Samen houden we innovaties bij, samen creëren we elke dag passende oplossingen voor onze klanten en samen maken we Koning Koudetechniek. En daar zijn we trots op.

Contact opnemen
0492 344 555