Senior VS Junior

Bart en Martijn

Functie

Engineering

Senior VS Junior

Leren doe je bij ons niet alleen op school of in ons opleidingscentrum. Je leert hier ook van elkaar. Een mooi voorbeeld daarvan zijn onze senior hoofd koeltechniek, Bart van der Wekken en onze junior engineer Martijn Jacobs. Martijn leert van Bart en andersom. Zij vertellen over deze vruchtbare kruisbestuiving.

Senior
Bart van der Wekken, hoofd koeltechniek

‘Ik ben nu 7 jaar hoofd koeltechniek bij Koning. Daarvoor werkte ik bij een bedrijf in Etten-Leur. Toen dat stopte had ik het geluk dat ze hier een techneut zochten.

Ik heb hier de afgelopen jaren de techniek verder doorontwikkeld, maar nu laat ik steeds meer zaken aan Martijn over. We werken goed en fijn samen. Ik leer ook van hem, die jonge jongens zijn veel sneller op de computer. Bijvoorbeeld met het maken van complexe berekeningen via Excel. In mijn eentje ben ik daar veel langer mee bezig.

Naast mijn werk bij Koning geef ik ook les. Ik vind het docentschap leuk, dat wil ik blijven doen.”

Junior
Martijn Jacobs, Engineer

“Als engineer maak ik het ontwerp. Daarna leg ik dat voor aan Bart. Hij kijkt of het goed is. Bij supermarkten is veel gestandaardiseerd, maar vooral bij industriële koeltechniek projecten moet ik wat vaker aankloppen bij Bart. Als ik ergens over twijfel kan ik het altijd aan hem vragen.

Ik leer heel veel van Bart. Sterker nog: niet alleen op het werk, ook bij mijn opleiding. Hij is een van de docenten van de post-hbo opleiding koudetechniek die ik volg. Mijn ambitie? Hoofd koeltechniek worden, net als Bart.

De ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel en Bart houdt al die ontwikkelingen goed bij. Hij is een echte vakman en kan zelfs horen of een machine of koelmachine goed loopt.”

Samen succesvol

Koeltechniek is altijd in ontwikkeling. Wij dus ook. Deze ontwikkelingen én de groei van Koning Koudetechniek doen wij natuurlijk niet alleen. Al sinds het bestaan van Koning Koude geloven wij in het gevoel van samen, want dan maak je pas écht verschil. Samen houden we innovaties bij, samen creëren we elke dag passende oplossingen voor onze klanten en samen maken we Koning Koudetechniek. En daar zijn we trots op.

Contact opnemen
0492 344 555