‘Het was een mooie stage met veel gezelligheid’.

Kris Schepers

Functie

Stagiaire Technicus Engineering Mechatronica

‘Het was een mooie stage met veel gezelligheid’.

Dat zegt Kris Schepers, 18 jaar jong, die onlangs zijn stage bij Koning Koudetechniek heeft afgerond. Momenteel doet Kris de BOL-opleiding Technicus Engineering Mechatronica op het ROC ter AA in Helmond. ‘Deze stage is zo goed bevallen, dat ik overweeg om een BBL-opleiding techniek te doen en een leerwerktraject bij Koning Koudetechniek te volgen.’

Wat een verrassende wending. Waar komt die vandaan?

‘Dit komt door de mooie tijd die ik hier heb gehad. Ik heb twee jaar geleden voor BOL gekozen omdat ik nog niet precies wist wat ik wilde doen. Stage lopen beviel beter dan school want ik werk liever met mijn handen. Het zijn tien hele leerzame weken geweest waarin ik veel heb mogen doen en heb kunnen proeven aan de gezellige sfeer die er heerst’.

Kun je meer vertellen over je werkzaamheden?

‘In het begin mocht ik vooral meekijken en daarna heb ik veel zelf gedaan. Ik mocht bijvoorbeeld goten leggen, leidingbanen hangen, kabels trekken, elektrisch aansluiten, cellen aansluiten en lassen. Je ziet altijd koelingen in een supermarkt, maar ik had geen idee dat er zoveel achter zit. Daar sta je normaal niet bij stil. Daarom is het extra mooi om die techniek een keer van de andere kant te bekijken. Op koeltechnisch gebied heb ik vooral veel meegekeken met mijn stagebegeleider’.

Hoe is de stagebegeleiding hier?

‘Rob van den Berkmortel was mijn stagebegeleider, mijn ‘maatje’ noemen ze dat hier. Rob is een goede gast, onderweg buurtten we over het werk en was het vooral gezellig. Rob haalde mij ’s ochtends altijd op en zette mij weer thuis af. Ideaal dat ik zo mee kon rijden natuurlijk. Het waren lange werkdagen. In het begin was dat wel even wennen, maar ze vlogen om dus ik had daar helemaal geen moeite mee. Ook de begeleiding zelf was heel prettig. Als ik iets niet wist, kon ik het altijd vragen en dan legde Rob alles rustig uit. Als ik het dan nog niet wist, kon ik het gewoon nog een keer vragen. Dat werkte heel fijn.

Wat zal je nooit meer vergeten?

‘De gezelligheid. De sfeer is gewoon heel goed bij Koning Koudetechniek, dat merkte ik aan alles. Niet alleen aan de leuke feestjes die ik mee heb mogen maken, ook aan de vele grapjes die we op een werkdag maakten. Ik werkte niet alleen samen met Rob, maar ook met andere collega’s. Ik was nooit alleen’.

Stage lopen bij Koning Koudetechniek is een aanrader dus?

‘Ja! Als je graag met je handen werkt en iets in de techniek wil doen, dan raad ik dat zeker aan. Je kan natuurlijk op heel veel plekken in de techniek stage lopen, maar Koning Koudetechniek is echt wel een ander bedrijf. En dat bedoel ik positief. Je kunt hier veel leren en ze zorgen ook goed voor het personeel. Alles is hier goed geregeld, en dan bedoel ik gewoon echt álles’. Eigenlijk moet je dit dus zelf ervaren? ‘Ja, inderdaad. De enige manier om daar achter te komen, is door het gewoon zelf te ervaren’.

Samen succesvol

Koeltechniek is altijd in ontwikkeling. Wij dus ook. Deze ontwikkelingen én de groei van Koning Koudetechniek doen wij natuurlijk niet alleen. Al sinds het bestaan van Koning Koude geloven wij in het gevoel van samen, want dan maak je pas écht verschil. Samen houden we innovaties bij, samen creëren we elke dag passende oplossingen voor onze klanten en samen maken we Koning Koudetechniek. En daar zijn we trots op.

Contact opnemen
0492 344 555