Welkom op de website van Koning Koudetechniek B.V. Wij zijn een in F-gassen en PED erkend koeltechnisch familiebedrijf gevestigd in Noord- Brabantse Bakel, opgericht in 2002. We richten ons op het ontwerpen, installeren en onderhouden van hoogwaardige koel- en vriesinstallaties. Je komt ons tegen in bijvoorbeeld de supermarkt, bij de slager, de bakker, bij uiteenlopende tuinders, in de bedrijfskantine en in het ziekenhuis. Hiervoor beschikken we over een eigen koel- en vriesmeubellijn, als importeur van het kwaliteitsmerk JBG-2. Kijk bij producten voor meer informatie. Daarnaast ontwerpen en installeren we ook airconditioningsystemen voor zowel bedrijven als particulieren.

Nieuws

Metamorfose Coop Weurt met slimme inbreng van Koning Koudetechniek

Bij Koning Koudetechniek denken we graag mee met onze klanten. De herinrichting van de Coop in Weurt deden we deels met gereviseerde koelmeubelen en vriesmeubelen. Die doen niets af aan de frisse uitstraling van de vernieuwde supermarkt. Wel aan de ombouwkosten.

Lees verder.

Compleet nieuwe installatie van Koning Koudetechniek voor Amazing Oriental Eindhoven

Amazing Oriental Eindhoven is weer fris en bij de tijd. Bij de recente verbouwing van de oosterse supermarkt werd tegelijkertijd de complete koeltechniek vernieuwd. Vanuit Koning Koudetechniek konden we onze expertise van start tot finish kwijt.

Lees verder.

Koning Koudetechniek helpt Spar Westmaas slim verbouwen

De inwoners van het Zuid-Hollandse dorp Westmaas kunnen vanaf 21 maart voor hun boodschappen terecht in een compleet opgefriste Spar. Met Koning Koudetechniek droegen we bij aan die verbouwing. Dankzij slimme oplossingen is de winkel weer helemaal klaar voor de toekomst.

Lees verder.

Koning Koudetechniek bouwt mee aan groen uithangbord

De biologische supermarktketen Ekoplaza koppelt gezond ondernemerschap aan gezonde producten. Met Koning Koudetechniek droegen we bij aan de verbouwing van het filiaal in de Haagse Theresiastraat. De vernieuwde winkel mag, zowel in uitstraling als in duurzaamheid, gerust een uithangbord genoemd worden.

Lees verder.

Koning Koudetechniek verbouwt Boerenschuur in Riel

Een supermarkt verbouwen zonder de winkel te sluiten. Het lijkt een onmogelijke klus. Bij Koning Koudetechniek draaien we er onze hand echter niet voor om. We moderniseerden De Boerenschuur in Riel binnen de openingsuren en met beperkt budget.
 

Lees verder.

Jan Linders in Wijchen profiteert van complet nieuwe koeltechniek uit Bakel

Supermarktmanager Niels van Schaijk kan zijn klanten vanaf 14 maart weer welkom heten in een compleet gemoderniseerde Jan Linders. Met Koning Koudetechniek mochten we de Wijchense ondernemer helpen bij die verbouwing van zijn winkel, die veel verder reikte dan het plaatsen van nieuwe meubels alleen.

Lees verder.

Gloednieuwe huisvestiging Jan Linders in Gennep dankzij Koning Koudetechniek

De Jan Linders in Gennep is na een volledige verbouwing weer helemaal ingericht voor de toekomst. Vanuit Koning Koudetechniek voorzagen we de supermarkt van nieuwe koel- en vriesmeubels, een milieuvriendelijke CO2 installatie en vloerverwarming.

Lees verder.

Tijn Vissers blij met stage bij Koning Koudetechniek!

Op zoek naar een stageplek kwam Tijn uit bij het Bakelse koeltechnische familiebedrijf. De veelzijdigheid van het werk paste perfect bij de jonge mechatronica-student, die genoot van het werken met de handen én het hoofd.

Lees verder.

Modernste Spar van Nederland, mede dankzij Koning Koudetechniek

Na een volledige verbouwing kan de Spar in Rilland met gerust hart een gooi doen naar de titel ‘modernste buurtsupermarkt van Nederland’. Bij Koning Koudetechniek zijn we gepast trots op de bijdrage die we mochten leveren.

Lees verder.

Snelle verbouwing Jan Linders Heerlerheide; een Koning Koude kunstje?

Een supermarkt in korte tijd compleet verbouwen? Bij Koning Koudetechniek draaien we er onze hand niet voor om. Binnen tien dagen richtten we de Jan Linders in Heerlerheide compleet in met nieuwe koelmeubels en vriesmeubels en een nieuwe koelinstallatie. Het gaat te ver om het een koud kunstje te noemen. Maar mogen we het wel een Koning Koude-kunstje noemen?

Lees verder.

Koning Koudetechniek koelt grote Aziatische supermarkt

Amazing Oriental verovert in rap tempo terrein in Nederland. De keten van Aziatische supermarkten opende eind oktober een gloednieuwe vestiging in Den Bosch. Met Koning Koudetechniek tekenden we voor de complete koeltechniek.

Lees verder.

Duurzame Plus dankzij koel- en verwarmingssysteem uit Bakel

De vernieuwde Plus supermarkt in Leende biedt het winkelend publiek meer ruimte en een groter assortiment. Vanuit Koning Koudetechniek richtten we de winkel mee in en installeerden we een duurzaam en up-to-date koel- en verwarmingssysteem. 

Lees verder.

Primeur dankzij Koning koudetechniek

Bij Koning Koudetechniek zijn we altijd trots op onze projecten. En soms springt een project er echt bovenuit. In Deil realiseerden we de eerste ‘kleine’ groene supermarkt van Nederland. Daarmee is Spar Deil een regelrechte primeur!

Lees verder.

TU-studenten in Eindhoven winkelen vers dankzij Koning Koudetechniek

In de high-tech omgeving van de Technische Universiteit in Eindhoven voelt Koning Koudetechniek zich prima thuis. Het Bakelse familiebedrijf voorzag de kersverse Spar University TU/e-Luna van nieuwe koel- en vriesmeubelen en een geïntegreerde koel-vriessysteem inclusief warmteterugwinning (WTW).

Lees verder.

Vacature Monteur Elektrotechniek

Lees verder.

Nieuwe Spar 3.0 in Dieren met inbreng van Koning Koudetechniek

De Spar in het Gelderse Dieren is omgebouwd naar de nieuwe Spar 3.0 formule. Eigenaar Martin Eijkman betrok Koning Koudetechniek uit Bakel bij die verbouwing. Het installatie-bedrijf dacht mee met een kosten-efficiënte inrichting en leverde een energiezuinig koelsysteem.

Lees verder.

Koning Koudetechniek helpt Jan Linders bij realisatie nood-supermarkt

Bijzondere omstandigheden vragen om bijzondere oplossingen. Door een brand tijdens nieuwjaarsnacht werd de Jan Linders in Lent volledig verwoest. Op 21 maart opende pal naast de oude, gunstig gelegen locatie een nood-supermarkt haar deuren. Het Bakelse installatie-bedrijf Koning Koudetechniek leverde een fikse bijdrage aan de totstandkoming van de tijdelijke winkel, die nauwelijks een week in beslag nam.

Lees verder.

Duurzame Spar dankzij installatie uit Bakel

Voor Koning Koudetechniek heeft de verbouwing van supermarkten weinig geheimen. Het Bakelse installatiebedrijf hielp de familie Pierik bij de ombouw van hun Spar naar de Spar 3.0 formule. De winkel in Hardenberg werd met oog voor budget volledig nieuw ingericht. De grootste winst zit echter in de nieuwe, energiezuinige koelinstallatie.

Lees verder.

Koning Koudetechniek; al 15 jaar één grote familie

Ons familiebedrijf zag 15 jaar geleden het licht. Wat kunnen we allemaal vertellen na 15 jaar? ’Ons pap’, Gerrit de Koning, startte Koning Koudetechniek 1 april 2002 aan de Auerschootseweg in Bakel. Hij had in de jaren daarvoor, ruime ervaring opgedaan in de koeltechniek.

Lees verder.

Vernieuwde Spar dankzij slimme aanpak van Koning Koudetechniek

De Spar in Leuth heeft een metamorfose ondergaan. De buurtsupermarkt is helemaal ingericht volgens de frisse en moderne Spar 3.0 formule. Koning Koudetechniek uit Bakel realiseerde dankzij slimme oplossingen een koelinstallatie die past binnen de wensen van de eigenaar.

Lees verder.

Spar 3.0 dankzij Koning Koudetechniek

Nieuw-Vossemeer is een nieuwe supermarkt rijker. Op 19 januari opende de compleet verbouwde Spar haar deuren in het Brabantse dorp. Koning Koudetechniek verzorgde de koel- en vriestechniek. Het Bakelse installatiebedrijf leverde bovendien een beeldbepalende bijdrage aan de inrichting van de nieuwe Spar 3.0.

Lees verder.

Plus Budel-Schoot gekoeld en verwarmd door Koning Koudetechniek

De Plus supermarkt in Budel-Schoot heeft een metamorfose ondergaan. Koning Koudetechniek uit Bakel had een belangrijke inbreng bij de ombouw van de winkel. Op het eerste gezicht valt vooral de nieuwe inrichting volgens de Plus Briljant formule op. Achter de schermen draait een compleet nieuw koel- en verwarmingssysteem.

Lees verder.

Groene grens-supermarkt dankzij Koning Koudetechniek

We zoeken bij Koning Koudetechniek wel eens vaker de grens op. Maar nu mag je dat letterlijk nemen. Op 24 oktober opende ‘Backus aan de grens’, de bekende grens-supermarkt bij Venlo, na een verbouwing opnieuw haar deuren. Met Koning Koudetechniek voorzagen we de winkel van een volledig nieuwe, milieu-vriendelijke koelinstallatie en vriesinstallatie, inclusief ‘groen’ verwarmingssysteem.

Lees verder.

Koning Koudetechniek stelt nieuw technisch talent voor: Roy Sleegers

Lees verder.

Jan Linders Heerlen

De Jan Linders in het Heerlense winkelcentrum Giesen-Bautsch heeft een flinke verbouwing ondergaan. In de nieuwe winkel valt de huiselijke sfeer op, met meer verse producten en een groter assortiment. Achter de schermen werd de supermarkt milieuvriendelijker. Koning Koudetechniek uit Bakel tekende voor de duurzame koel- en verwarmingsinstallatie.

Lees verder.

Coop Rossum

De Coop supermarkt in het Gelderse Rossum is op slimme wijze omgebouwd naar de nieuwste Coop-formule. Koning Koudetechniek uit Bakel voorzag de winkel, met oog voor het budget, van een kwalitatief hoogwaardige koelinrichting. Op 26 oktober gingen de deuren officieel open.

Lees verder.

Koning Koudetechniek levert drie grote projecten op

Koning Koudetechniek is gespecialiseerd in de aanleg van koel- en klimaatinstallaties voor supermarkten. Daartoe behoort ook de winkelinrichting met vaak klantspecifieke koel- en vriesmeubelen en de magazijninrichting. Het Bakelse familiebedrijf had een belangrijke inbreng bij de verbouwing van de Plus Briljant in Luyksgestel en de Jan Linders in Velden. Beide supermarkten openden op woensdag 5 oktober hun deuren. Een dag later, op donderdag 6 oktober, volgde een energievriendelijke Spar in Asten-Heusden.

Lees verder.

Green specialties Holland

Green Specialties Holland is gespecialiseerd in sla-producten. Bij het Lieropse bedrijf worden verschillende soorten bladgroenten zoals veldsla, bladsla, babyleafs, spinazie en rucola direct vanaf het land verpakt voor verspreiding naar supermarkten. Koning Koudetechniek uit Bakel voorzag twee nieuwe productielijnen van koeling. En op termijn wordt de koelinstallatie van zes bestaande lijnen up to date gemaakt.

Lees verder.

Jumbo Bakel

In Bakel is een nieuwe winkel volgens de Jumbo Large formule gebouwd met een winkeloppervlakte van 1600 m². Voor het omvangrijke versplein in de winkel hebben wij alle koeleilanden en koelvitrines geleverd. Plus diepvrieseilanden en diepvrieskasten. Met veel aandacht aan milieuvriendelijke techniek en energiezuinigheid. En 24/7 monitoring.

Lees verder.

Amazing Oriental

Amazing Oriental is een grote organisatie met bijna 20 Aziatische supermarkten en verschillende distributiecentra verspreid over het land. In Ypenburg wordt een nieuw, groot distributiecentrum en een nieuwe supermarkt gerealiseerd. In zowel de supermarkt als het distributiecentrum zullen we de nieuwste CO2-technieken bij de koelmeubels en de diepvriesapparatuur toepassen.

Lees verder.

Jan Linders Sittard

Een nieuwe Jan Linders supermarkt in Sittard is door ons voorzien van speciaal ontworpen koelmeubels, diepvrieseilanden en diepvrieskasten. Met veel aandacht aan milieuvriendelijke techniek en energiezuinigheid. En 24/7 monitoring.

Lees verder.

Bedrijfsbussen in een nieuw cool jasje!

Lees verder.